Hvordan starter du på et detox forløb?

Eliminer alcohol, kaffe, cigaretter, raffineret sukker og mættet fedt, som alle virker, som toxiner i kroppen og som alle er med til at forhindre din helings proces. Minimer brug af kemikalie baserede rengøringsprodukter i husstanden og andre personlig pleje produkter (shampoo, deodorant, make-up, cremer og tandpasta, erstat dem allesammen økologiske, naturlige alternativer).

En anden hindring for at ha et godt helbred er stress. Stress trigger nemlig din krop til at frigøre stress hormoner. Disse stress hormoner kan medvirke til at give et “adrenalinsus” som at vinde et løb eller nå en deadline. I store mængder, laver de toxiner i kroppen, som derved er med til at sænke afgiftnings enzymerne i leveren. Yoga, Qigong og meditation er simple og effektive måder at nulstille dine fysiske og psykiske reaktioner på, som et uundgåelige stresset liv kan medbringe.


Hvordan virker afgiftning?
Dybest set, betyder afgiftning at rense blodet. Dette gøres ved at fjerne urenheder fra blodet i leveren, hvor toxinerne forarbejdes, til udskillelse. Kroppen udskiller toxiner igennem nyrerne, tarmen, lungerne, lymfeknuderne og huden. Men når dette system er skader bliver urenheder ikke ordentligt filtreret og hver eneste celle i kroppen påvirkes negativt.

Afgiftning  handler om at hvile, rengøre og nære kroppen indefra og ud. Ved at eliminere toxiner, fodre din krop med sunde næringsstoffer, kan en afgiftning hjælpe med at beskytte dig fra sygedomme og  forny din evne til at opretholde en optimal sundhed.


Et detox forløb kan hjælpe kroppens naturlige udrensningprocesser:

  • Får organerne til at slappe af igennem fasten.
  • Stimulerer leveren til at udskille toxiner ud af  kroppen.
  • Fremmer udskillelse igennem tarmen, nyrerne og huden.
  • Forbedre blodcirkulationen.
  • Fylde kroppen med sunde næringsstoffer.


Hvilket detox forløb er rigtigt for dig?
Der findes mange forskellige detox programmer og detox opskrifter, som afhænger af dit individuelle  behov. Mange programmer følger et 7 dages forløb,  da det tager tid at rense blodet i kroppen.

Et forløb kunne forløbe således at der startes ud med 2 dage på væske, fulgt op af en omhyggeligt planlage 5 dages detox diæt, for at tillade fordøjelsessystemet at hvile. En effektiv måde at frigive toxiner fra kroppen er en 7 dages juice faste, hvor der kun drikkes grønsagssaft, lidt frisk frugt juice og ellers kun vand.


Hvordan ved du at du behøver at afgifte kroppen?
Alle anbefales at udføre mindst en detox om året. Dog advares der om at ammende mødre, børn og patienter med kroniske tarmsygdomme, kræft og turberkulose udfører en detox. Konsulter din praktiserende læge hvis du har nogle spørgsmål om detoxing er det rigtige for dig. Idag er der så mange toxiner i vores miljø, end nogensinde,  så derfor er det nødvendigt at detoxe.

Der anbefales detox for symptomer som, uforklarlig træthed, irriteret hud, allergi, infektioner, udstående øjne, poser under øjnene, oppustethed, menstruations problemer og mental forvirring.


10 måder at hjæpe din krop med at afgifte på:
Efter et afgiftningsprogram kan du i praksis, rense din krop dagligt med diæt, kosttilskud og livsstil.

1) Spis masser af fibre, incl. brune ris, økologisk grøntsager og lidt frugt. Radisser, artiskokker, kål, broccoli, spirulina, chlorella og tang, er framragende afgiftende fødevarer.

2)Rens og beskyt leveren ved at tage urter, såsom mælkebøtte, mælketidsel og ved at drikke grøn te.

3) Ta C-vitamin, som hjælper kroppen med at producere glutathion. Glutathion er et stærkt antioxidant, som kroppens celler selv kan danne. Glutathion kan derfor gøre det af med farlige toxiner,   som trænger ind i kroppen og være med til at drive toxinerne ud af kroppen igen.

4) Drik mindst 2 liter vand hver dag og sov minimum 7 timer om natten.

5) Træk vejret dybt, for at få ilten til at cirkulere nemmere rundt i kroppen.

6) Omdan stress, ved at understrege positive følelser.

7) Praktiser hydroterapi, ved at tage et meget varmt bad i 5 min, efterfulgt af et koldt bad i 30 sekunder. Gentag dette 3 gange, hvorefter du ligger i sengen i 30 min.

8) Sved i en sauna, så din krop kan fjerne affald/toxiner igennem dit sved.

9) Tørbørst din hud eller prøv et detox fodbad, til at fjerne toxiner gennem dine porer.

10) Hvad er den vigtigste måde at detoxe på, det er motion, især yoga er godt under en udrensning.

Detox kan ske på rigtig mange måder, en detox kan ta fra et par dage til flere måneder. Der er også firmaer der tilbyder detox-retreat, hvor du har fri og kan slappe 100% af. Der findes også detox forløb, som foregår online.

HUSK: det er altid godt at konsultere din læge, inden du starter på nogen form for detox-udrensnings programmer.
Fortæl altid din læge hvis du har en sygdomstilstand eller om du tager nogen former for medicin.

 

Save

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *