Rødbedesalat med belugalinser.

Du skal bruge:
700g rødbeder

100g beluga-linser
3 dl vand
1 lille bundt frisk basilikum
50 g valnødder, groft hakket
1 stort æble
Urtesalt og peber


Dressing;
1 hvidløg, presset
1½ spsk. hørfrø eller olivenolie
Saft af en halv citron
1 tsk. dijonsennep
Evt. et skvæt agavesirup


Sådan gør du:
Kog rødbederne i 40-50 minutter alt efter størrelse. De skal være til at stikke i med en gaffel.
Skyl linserne grundigt og kig dem efter for sten. Kog dem i ca. 20 minutter under låg ved svag varme.
Gnub skindet af rødbederne og skær dem i små tern.
Skyl basilikum og hak den fint.
Skyl æblet og skær det i små tern.
Vend rødbederne med linser, basilikum, æble, valnødder. Krydr med urtesalt og peber.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den.