Cookies – med nødder og chokolade

Der bliver 20 stk. af denne portion.


Ingredienser:
50 g valnødder
100 g hasselnødder
80 g mandler
200 g blødt smør
150 g rørsukker
4 æg
280 g mel (jeg brugte fuldkornsspelt mel, du kan også anvende glutenfri mel)
2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
60 g kokos
75 g havregryn
200 g mørk chokolade

Sådan gør du:
Tænd ovnen ved 180 grader og put hassenødderne i ovnen på en bageplade med bagepapir. Rist dem gyldne i ca 3-4 min, tag dem ud og sæt dem til side. Når de bliver kolde gnides de imellem håndfladerne så skallerne ryger af. Derefter puttes de i en mini hakker sammen med alle de andre nødder og hakkes groft. Når hasselnødderne bliver ristet, udvinder du de naturlige olier i nødderne og fremhæver den nøddeagtige smag.

Smelt smøret ved svag varme. Derefter røres smør (bundfaldet hældes fra)og sukkeret til det er lyst og cremet og der tilsættes et æg af gangen. Tilsæt derefter mel, vanilje, bagepulver, salt, kokus og havregryn og rør hurtigt dejen sammen. Jo mindre, du rører jo sprødere og lettere bliver dine cookies.

Tilsæt alle de grofthakkede nødderne og det grovhakkede chokolade og vend det få gange i dejen, med en grydeske.

Til sidst formes dejen til kager med en ske og de lægges på bagepladen med bagepapir på. Bag kagerne sprøde og gyldne i ovnen i 15 min. Lad dem derefter køle helt af på en rist, før du lægger dem i en lufttæt beholder. De kan kan holde sig fine og sprøde i 4-5 dage.