
Det bedste glutenfri rugbrød jeg har smagt
Du skal brug:
- 8 dl. vand
- 20 g loppefrøskaller
- 80 g glutenfri havregryn
- 60 g glutenfri bageblanding
- 50 g majsmel
- 50 g hel boghvede
- 40 g boghvedemel
- 100 g quinoamel
- 50 g solsikkekerner
- 50 g hørfrø
- 30 g sesamfrø
- 20 g græskarkerner
- 1 1/2 tsk. himalayasalt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. sukkerfri kakao
Sådan gør du:
Start med at blande vand og loppefrøskaller sammen, rør rundt og lad blandingen stå i ca. 15 min. Imens vejes alle de andre ingredienser af i en skål. Det hele hældes ned i skålen med geleblandingen, lidt efter lidt imens det røres godt sammen med en grydeske. Når alle ingredienser er rørt godt sammen skal det stå i 15 min. Brødformen beklædes med bagepapir og derefter fordeles dejen ned i brødformen.
Jeg bagte brødet i ovnen ved 175 grader i 2 timer og 10 min. Da brødet var bagt færdigt, pakkede jeg det ind i et vådt viskestykke i ca 15 min. Det gør jeg for at undgå at skorpen ikke bliver for hård når brødet skal stå i ovnen så lang tid. I forhold til bagetid, som godt kan variere alt efter hvilken brødform der bruges, målte min 32 x 15 x 7.