Det bedste glutenfri rugbrød jeg har smagt


Du skal brug:

  • 8 dl. vand
  • 20 g loppefrøskaller
  • 80 g glutenfri havregryn
  • 60 g glutenfri bageblanding
  • 50 g majsmel
  • 50 g hel boghvede
  • 40 g boghvedemel
  • 100 g quinoamel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 30 g sesamfrø
  • 20 g græskarkerner
  • 1 1/2 tsk. himalayasalt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. sukkerfri kakao


Sådan gør du:

Start med at blande vand og loppefrøskaller sammen, rør rundt og lad blandingen stå i ca. 15 min. Imens vejes alle de andre ingredienser af  i en skål. Det hele hældes ned i skålen med geleblandingen, lidt efter lidt imens det røres godt sammen med en grydeske. Når alle ingredienser er rørt godt sammen skal det stå i 15 min. Brødformen beklædes med bagepapir og derefter fordeles dejen ned i brødformen.

Jeg bagte brødet i ovnen ved 175 grader i 2 timer og 10 min. Da brødet var bagt færdigt, pakkede jeg det ind i et vådt viskestykke i ca 15 min. Det gør jeg for at undgå at skorpen ikke bliver for hård når brødet skal stå i ovnen så lang tid. I forhold til bagetid, som godt kan variere alt efter hvilken brødform der bruges, målte min 32 x 15 x 7.