Her har du opskriften på nogle helt fantastiske glutenfrie chokoladeboller

Mine børn er vilde med chokoladeboller, men jeg har aldrig kunnet bage dem, så de syntes de smager godt. Men nu er det lykkedes, de var alle helt imponeret over hvor godt de smagte. De spurgte efter en ekstra chokoladebolle, så ved jeg at de er godkendt. Chokoladebollerne er hverken for tunge eller for tørre, de er derimod lette, sprøde og tilpas søde med noget chokolade min børn kan lide. Jeg bruger altid chokolade der er på min 72% kakao indhold, men det kan ofte godt være lidt for bittert i smagen for dem. Den chokolade jeg har brugt er lidt sødere og smager rigtig godt.

Antal boller 12 stk. 

Du skal bruge:

Start med at blande disse 3 ingredienser sammen.
6 dl lunkent vand
50 g øko gær
2 spsk. FiberHUSK

Det er meget vigtigt, at du ikke kommer for meget HUSK i opskriften, så kan bollerne nemlig være svære at bage (de bliver klæge inden i) og alt for tørre/tunge. Start med at blande disse 3 overstående ingredienser i en røreskål og rør ved høj hastighed indtil fiberhuskblandingen bliver tyk. Derefter skal det hvile i ca. 8 min.

Imellemtiden blander du:

Find en anden skål frem og bland alle nedstående ingredienser sammen.
3 dl fuldkornsrismel
1 dl majsmel
1 dl boghvedemel
2 dl majsstivelse 
1 strøgen tsk. salt
1 spsk. sukker sukrin

Derefter smelter du 60g økologisk smør i en gryde, ved svag varme.

Nu har fiberHusk blandingen hvilet i ca. 8 min. Nu tilsættes melet og det smeltede smør ned i fiberhusk blandingen. Melet  og smøret røres grundigt ind i dejen ved høj hastighed i ca. 8 min.

Imens dejen røres hakkes der nu 170g chokolade, jeg har brugt denne chokolade fra carletti  med 70% kakao, som jeg lige greb ned fra hylden i Menu, der var ikke den chokolade jeg plejer at bruge. Normalt køber jeg kun økologisk chokolade, jeg kan se at der også er en økologisk plade fra Carletti, men jeg kan dog ikke se hvor mange % kakao der er i den? Næste gang vil jeg prøve at bruge denne cooking chokolade, se den her.

Efter dejen er rørt  i 8 min. tilsættes den hakkede chokolade og røres det ind i dejen.

Dejen skal nu hæve et lunt sted i ca 40 min.

Derefter formes bollerne og sættes på en bageplade og dejen skal nu efterhæve i 15 min.

Varm ovnen op til 230 g ved varmluft.

Bag bollerne i ca 20 min. Stil uret på ovnen på 15 min og kik til bollerne efter 15 min. Har bollerne farve nok, kan de sættes en hak ned i ovnen, hvor de bages videre de sidste 5 min. Læg evt. et stykke bagepapir henover bollerne, så de ikke bliver for mørke.

Du kan altid tjekke om bollerne er færdigbagte, ved at banke dem under bunden. Lyder de hule, så er de færdigbagte.

Jeg har været på et glutenfrit bagekursus  ved Meyers køkken, der anbefalede de mig at købe et bagetermometer. De fortalte mig at når et brød har en temperatur på 100g så er det færdigbagt. Det lød rigtig nemt og derfor gik jeg ud og “invisterede” i det og jeg er kæmpe fan. Det slår aldrig fejl og mit glutenfrie bagværk bliver altid bagt helt perfekt. Meyers køkken anbefalede mig at købe bagetermometeret ved kunst og køkkentøj i Aarhus. Bagetermometeret kan selfølgelig også købes andre steder.

Bon appetit