Lækre glutenfrie hindbærsnitter

Jeg har ofte ønsket mig, at komme med på et bagekursus, hvor jeg kunne lære at bage glutenfrit. Så i oktober sidste år, ser jeg på facebook at Jeanette Kjeldgaard fra MAD I HARMONI udbød sådan et kursus. Vi lærte at bage alt fra Pizza, hindbærsnitter, lagkager, pølsehorn, pizzasnegle, croissanter og meget mere. Alle opskrifterne er uden gluten/sukker/mælk.

Opskriften på Hindbærsnitter:

8 Stk.

Du skal bruge:

75 g mandelmel

50 g kokusfibermel

75 g kokusolie eller blødt økologisk smør

50 g dadelpuré (Sæt dadler i blød og blend til puré).

1 tsk. citronsaft

1 tks. vaniljepulver

Fyld:

Hindbær marmelade fra Rigoni som smager himmelsk.

Glasur og pynt:

50 g kokussmør hvis du tåler sukker vil jeg anbefale at bruge sukrin melis, som er lidt sødere i smagen.

Frystørrede hindbær

Pistacienødder

Sådan gør du:

Start med at bland mandelmel, kokusfibremel og vaniljepulver godt sammen i en skål. Derefter tilsætter du dadelpuré ofg citronsaft.  Smelt kokusolie/smør i en gryde ved svag varme. Når dkokusolie/smør er smeltet blandes alt det overstående ned i gryden, rør dejen rigtig godt sammen. Dejen stilles derefter i køleskabet i en time.

Dejen rulles nu ud imellem to stykker bagepapir til den er 2-3 mm tyk. Udstik et lige antal cirkler eller skær firkanter af dejen. Der findes mange forskellige forme til at udstikke snitterne med. Der skal udstikkes 16 bunde til 8 færdige hindbærsnitter.

Læg stykkerne på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 160 grader i 12-15 min. De færdige snitter skal virke halvbagte når de kommer ud af ovnen, så tjek dem allerede efter 10 min. Lad derefter  snitterne afkøle på en bagerisk.

Der kommes nu marmelade imellem og de pyntes tilsidst med glasur, frystørrede hindbær og hakkede pistacienødder.