Velsmagende, dadel – banankage..

I kagen er der nok til Ca. 8 personer.


Det skal du bruge:

  • 4 spsk. Kokossukker
  • 5 Æg
  • 3 Modne bananer
  • 80 g. Kokosmel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • ½ tsk. Kardemomme
  • 200 g. Mandler
  • 200 g. Dadler
  • 80 g. Mørk chokolade
  • Lidt kokosmel til pynte kagen med.


Sådan gør du:

Kokossukker og æg kommes i en røremaskine og røres indtil det er en fin luftig masse. Derefter tilsættes kokosmel, bananer, bagepulver og krydderier. Mandlerne kommes i en foodprocessor og hakkes og tages op i en skål. Derefter puttes dadlerne i foodprocessoren, sammen med lidt vand, dadlerne røres indtil der opnås en ensartet masse. Så skal de hakkede mandler tilsættes dadlerne, samt æggeblandingen, det hele røres godt sammen i foodprocesseren.

Smør en tærteform med kokosolie og hæld dejen i, tænd ovnen på 160 g og bag kagen i ca. 50 min.

Når kagen kommer ud af ovnen tager du chokoladen og putter direkte ovenpå kagen, når chokoladen er smeltet fordeles chokoladen ud over kagen. Når chokoladen tørrer lidt, pyntes kagen med kokosmel, hakkede mandler, gojibær eller frysetørrede hindbær.