
Denne lækre islagkage tager ca. 45 min at lave og der er til 8 personer. Den skal være i fryseren mindst 4 timer inden den skal spises.
Mandelmarengsbund:
- 150 g mandler
- 2 1/2 dl. flormelis sukrin
- 1 tsk. bagepulver
- 4 æggehvider
- Springform (24 cm i diameter)
- Smør til formen
Choko-is:
- 3/4 dl. sukker – sukrin
- 4 æggeblommer
- 3 dl. piskefløde
- 100 g min. 70% chokolade
- 1 tsk. vaniljepulver
Evt. Pynt:
- Revet chololade
- Jordbær eller andre bær
1. Mandelmarengsbund: Tænd ovnen på 175 grader og smør springformen.
2. Hak mandlerne meget fint i en minihakker. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 min. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.
4. Chokoladen: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.
5. Vend den hakkede chokolade og vaniliepulver i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.
6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i
mindst 4 timer.
7. Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med revet chokolade og halverede jordbær eller andre bær.