Denne lækre islagkage tager ca. 45 min at lave og der er til 8 personer. Den skal være i fryseren mindst 4 timer inden den skal spises.

Mandelmarengsbund:

  • 150 g mandler
  • 2 1/2 dl. flormelis sukrin
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 æggehvider
  • Springform (24 cm i diameter)
  • Smør til formen

Choko-is:

  • 3/4 dl. sukker  – sukrin
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl. piskefløde
  • 100 g min. 70% chokolade
  • 1 tsk. vaniljepulver

Evt. Pynt:

  • Revet chololade
  • Jordbær eller andre bær

1. Mandelmarengsbund: Tænd ovnen på 175 grader og smør springformen.

2. Hak mandlerne meget fint i en minihakker. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.

3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 min. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.

4. Chokoladen: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.

5. Vend den hakkede chokolade og vaniliepulver i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.

6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i
mindst 4 timer.

7. Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med revet chokolade og halverede jordbær eller andre bær.
IMG_1312-1024x622