Du skal bruge:

Den lækreste banankage:-).

200 g iranske dadler uden sten
300 g mandelmel, blend evt. selv mandler til mel
2 spsk loppefrøskaller
200 g økologisk smør
5 økologiske æg
250 g bananer
2 tsk vaniljepulver
1 plade 92% chokolade (gerne sukkerfri)

Gør sådan her:

Smelt smørret ved svag varme.

Mandelmel og loppefrøskaller blandes i en skål. Dadler, æg, bananer og vaniljepulver blendes til en ensartet masse og blandes i melet. Nu skal smørret røres i, men kun den helt klare del af smørret, det hvide “bundfald” skal ikke bruges.

Når dejen er rørt godt sammen, kommes den i en kage form og bages i ca. 50 min ved 160 grader varmluft.

Når kagen er bagt færdig, tages den ud af formen og sættes på en bagerist til afkøling. Chokoladen smeltes og fordeles derefter på toppen af den afkølede kage. Sæt kagen i køleskabet, så chokoladen stivner helt.

2015-04-28-08.44.54-1024x683