– Hvad er de mest udbredte lidelser.

De mest udbredte lidelser lige nu er hjertekrampe (angina pectoris), åreforsnævring i hjertets kranspulsåre (iskæmisk hjertesygdom), blodprop i hjertet og sygedomme i kroppens store blodkar, som opstår på baggrund af åreforkalkning. Disse sygedomme kaldes også for livsstilssygdomme.

Der er mange risikofaktorer der kan påvirke til øget risiko for de pågældende sygdomme.

Risikofaktorer:

  • Fattigdom, mangel på kærlighed og værdisættelse.
  • Forhøjet blodtryk
  • Forhøjet kolesterol
  • Fysisk inaktivitet
  • Rygning
  • Diabetes

En forebyggende indsts: På området er det at gøre en forebyggende indsats for at reducere risikoen for hjerte- og kredsløbssygdomme, senere i livet.

Symtomer på hjertesygdomme: er hjertebanken, besvimelse, åndenød, evt. væskeophobning i kroppen eller knugende brystsmerter.

Statistikken viser at mere end 428.000 danskere lever med en hjertekarsygdom. Over 150.000 har en åreforsnævring i hjertets kranspulsåre. 73.000 af dem har haft en akut blodprop i hjertet. Fra 2002-2011 er der sket en stigning på 20.000 patienter der lever med en hjertekarsygdom. Fortsætter denne udvikling vil der være 480.000 patienter med hjertekarsygdom i 2020. Mere end hver fjerde dansker dør af hjertesygdom. Hjertekarsygdom er den næst hyppigste dødsårsag i DK, mere end hver 4 dansker dør idag af hjertekarsygdom. 1. (Kilde: Hjerteforeningen 24.06.2014).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *