Gluten er et protein, proteiner er lange kæder af aminosyrer, ligesom en lang kæde af perler.

Det er mavens job at bryde kæden af perler, levere de individuelle aminosyrer acid´s, som er vores essentielle næringsstoffer. Med de kemiske bånd der holder aminosyrerne af gluten sammen, er vanskelig for de flestes menneskers mavesyre at bryde. Så hvis du spiser en Sandwith,

tygger den, den kommer ned i maven, hvor syren i maven prøver at bryde proteinkæden af gluten.Måske lykkedes det måske lykkedes det ikke. I stedet for individuelle aminosyrer får du så store ufordøjede proteiner flydende rundt i kroppen.

Tyndtarmens job er at absorbere næringsstoffer, som din mave har lavet til væske, ud i blodbanen. Villis opgave er at gribe fat i næringsstofferne og trække dem ind i blodbanen. Når villi griber fat i amino acid, er der ingen problemer. Men når villi griber efter de store komplicerede protein kæder, med unedbrudte aminosyrer, giver det inflammation. Villi´s job er at absobere/optage næringsstofferne (nutrisions). Så jo mere fuldkorn du spiser, jo svære er det for kroppen at optage næringsstofferne.

De 4 farligste/problematiske gluten sorter er:

Havre – hvede – Rug – Byg.

Prøv at start med at gennemføre en 4-6 ugers eliminationsdiæt med efterfølgende provokation, derved kan du se om du tåler gluten.  Der er også mulighed for at få taget en blodprøve/test for at se om du reagerer på gluten. Men uanset testens udfald vil opfordre til at på en eliminationsdiæt. Gluten kan føre til kroniske tarmlidelser.

Af kroniske symptomer kan nævnes:

Fordøjelsesproblemer, hudproblemer, depression, immunproblemer, luft i maven oppustet mave, næsten alle symptomer er relateret til gluten sensitivitet.

Glutenreaktioner:

Gluten kan føre til depression, autisme, skitzofreni og ADHD, Jernmalgelanæmi, kort vækst, forsinket pubertet, infertilitet, gentagne aborter, knogleskørhed, vitaminmangler, træthed, proteinunderernæring, mundsår og tandemalje fejl. Ligeledes er autoimmune stofskiftelidelser og en række neuropsykiatriske tilstande som depression, angst, neuropatier, mg. Croohns, sclerose, epilepsi og migræne.

 

 

Hvad er symptomerne på glutenintolerance og glutenallergi?

Symptomerne skyldes den nedsatte optagelse af næring og kommer ikke fra dag til dag, men over en længere periode. Derfor kan de også tit være svære at bemærke. Men de typiske tegn på at du har glutenintolerance eller glutenallergi er diarré, vægttab, luft i mave, oppustethed, mavesmerter, træthed, blodmangel og knoglesmerter.

Behandling:
Behandlingen af glutenallergi kan være omfattende. Det kan være lidt af en udfordring at undgå gluten, da gluten findes i rigtig mange fødevarer. Selv om der står glutenfrit på et produkt, er det ikke i sig selv et kvalitetsstempel. Færdige produkter er ofte baseret på hvedestivelse og er alt for højglykæmisk og næringsfattige.

Mange mennesker syntes at finde lindring af fordøelsesgener ved elimination eller reduktion af mælkeindtaget. Ofte ledsages glutenintolerance og glutenallergi af en laktoseintolerance, hvilket betyder, at det er store fødevaregrupper, du helt

 

Detox

Juice cleance

Fri fra stoffer

Medicinsk detox

Sukker detox

 

 

Ud med inflammatoriske madvarer som gluten og mælk. Som også er triggere til overspisning.

Gå på en 10 dages udrensning, spis rigtig mad og ud med inflammatoriske fødevarer og se hvad der sker. Spis dig væk fra depressioner, søvnløshed, astma, urenhud, migræne o.s.v. Lykken er lige omkring hjørnet.. Brug 10 dage.

 

 

Mad er medicin, brug din mad som medicin.

Dårlig medicin – dårlige sideeffekter

God medicin – gode sideeffekter

Kroppen har en fantastisk evne til at helbrede sig selv.

 

Det er meget vigtigt at balancere blodsukkeret:

Sukker kan give en madafhængighed, nedsætte metabolisme, overvægt, overspisning, gør dig mere sulten. 70 % af amerikanerne er afhængig af sukker.

Det er ikke det sukker du putter i din mad der er farligst, det er det sukker der bliver tilsat din mad.

Opbyg dit tarmsystem igen, med den power der er i maden, som helbreder.

Rebalancer din krop.

Glutenfrit – At et produkt er glutenfrit er ikke ens betydelig med at det er sundt, der er stadig meget sukker i det og ofte kan produkterne være meget værre.

Spis glutenfri madvarer som:

Kylling, fisk, æg, bønner, nødder, frø, fuldkorn, brune og sorte ris. Frugt, grøntsager, hele madvarer.

Er der en label på med flere ingredienser på er det ikke rigtig mad.

Skal du have en kage, bag den selv. Skal du ha pomfritter, lav dem selv.

Lav selv maden, så ved du hvad der er i den.

Mange folk har det a h til, men folk har affundet sig med det, de tror det er normalt. MEN, nej det er ikke normalt

Vi skal tilbage til rigtig mad. Det er ikke normalt at have diabetes, migræne, psoriasis, autisme, sygdomme forsvinder når vi spiser hel mad.

 5 Simple råd til en sundere livsstil:

  1. 100% fri for 3 ingredienser:
  • Majs sirup – sukker
  • Transfedtsyrer – ”kan føre til kræft”
  • MSG – Genetisk modificerede organismer – er der mere en få navne på et label, på en madvare så køb det ikke. Giver crawings, afhængighed, forhøjet insulin, vægtforøgelse osv. Osv.2. Spis rigtig mad fokuser på grøntsager/ frugt i regnbuens farver og spis det      rigtige fedt (advokado, nødder, kokusolie, makadonia olie, frø og omega 3 fedtsyrer.

Spis protein til alle måltider, især til morgenmaden, frosne bær, kokusolie,

Lemon osv.

  1. Motion – dyrk noget du nyder, løbe, cykle, tennis…
  1. Søvn er så vigtigt for at regenerere cellerne i vores krop.
  1. Meditation og yoga, gør en rigtig stor forskel
  1. Reducer stress – vejrtrækning, taknemmeligheds dagbog – 3 ting.

Skal du kun gøre en ting, som er det første skridt fjerne væske- sukker.

Der er 15 tsk. Sukker i en sodavand.

Ved autoimmune sygdomme ses allergier, fordøjelsesproblemer, hukommelsesproblemer, søvnforstyrrelser, depression osv.

Er du gluten fri og har magien stadig ikke indfundet og føler du dig stadig træt, så gå korn fri.

Opbyg din tallerken – gode proteiner, grøntsager, søde kartofler = god energi. Husk at tilsætte sundt fedt, det er meget vigtigt. Så vil du se en stor forskel på din hud, på håret og på vægten, hvis det er vægttab du ønsker.

Har du inflammation i kroppen få taget en blodprøve i blodet om der er CRP – reaktivt-protein i blodprøven. Inflammation beskytter og healer kroppen, det er en sund reaktion. Det der ikke er sundt er en inflammation der er i kroppen hele tiden (træt, hukommelsestab osv.) Har en person inflammation, kan vedkommende fremstå med rød næse, røde øjne, rød hud, det kan ses udadtil, men ildebranden er indvendig. Personen kan også ha hjerteproblemer.

Vi skal ha TOXINER (giftstoffer) ud af kroppen, Og næringsstoffer ind i cellen.

Lev 80 % rent og gå efter 20% som giver nydelsen ind i dit liv. SÅ vil du forblive ung, smuk og normal vægtig.

Vores immunsystem skal være stærkt…

 

Save

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *