Hvad er så lykke – Kan vi definere det? Svaret er JA, lykke er en subjektiv tilstand af velbehag, tingene flyder for en. ”Folk har en ide om, at hjælper man en anden, bliver man lykkelig”. ”Har jeg et godt forhold bliver jeg lykkelig”. ”Hvis jeg har penge, er jeg lykkelig eller hvis jeg får succes i livet bliver jeg lykkelig”.

Men jeg mener det er lige omvendt:
Er man lykkelig bliver man raskere! Er man lykkelig, er ens forhold bedre! Tingene lykkedes for en og det gør ens liv rigere. Vi vendte tingene på hovedet, ved at tro, at vores mål giver lykke. Det er omvendt lykke kommer først.


3 nøgler til lykke.

1.Biologisk og hjernens indstilling på lykke. Et problem = se mulighed.
2.
Meditation (ændre hjernens indstilling).
3. Kognitiv terapi – fjerner falske forestillinger der deprimerer og hæmmer en.

Livssituation, er ikke afgørende, om man er lykkelig! Ting er en kort nydelse. Nydelse er kun kortvarig, nye sko, sex, wellness ophold, giver lykke lige i nuet, men lykken er kortvarig.

Frivilligt arbejde: En psykisk tilfredsstillelse, giver en dybere glæde, vi har ydet noget, vi gør en forskel, ikke kun for os selv, men for andre.

Når vi mærker indsigt – udtrykker vores fantasi, vi føler os inspireret, foretager bevidste valg der og giver andre tilfredsstillelse, disse ting giver stor lykke. Den bedste tilfredsstillelse/lykke opnås ved at vi gør andre mennesker glade, altså vil man være lykkelig må man gøre en anden lykkelig.

Vil du have fremgang, så hjælp en anden frem. Vil du være succesfuld, hjælp en anden frem. Vil du have lykke, så gør en glad. Ønsker du respekt, så respekter andre. Søger du ros, så ros det gode i andre. Det er nøglerne til lykke.

Med inspiration fra Deepak Chopra, du kan se mere på hans hjemmeside her

 

De 10 nøgler til lykke

  1. Vær bevidst om at lytte til din krop – så begynder du spontant at træffe de rigtige valg. Vores krop er en kosmetisk computer.
  2. Lev i nuet – det er tomrummet mellem dine tanker,
  3. Accepter stilheden – altså meditation. Lær at stilne dine tanker ved at benytte et mantra eller åndedrætsøvelser. Når du går i stilhed, mærker du et tomrum imellem tankerne mærker i et tomrum, et rum med uanede muligheder. Der opstår kreativitet og kreativitet er den største menneskelige lykke.
  4. Opgiv behovet for bekræftelse – find din værenhed, så behøver du ikke kritik eller smiger.
  5. Giv slip på forgiftede tanker – giv slip på forurettethed, vrede, frygt og skyldfølelse.
  6. Total selverkendelse – verden er et spejlbillede af os selv. Vi tror vi ser verdenen, men vi ser os selv som verdenen. Verden er et spejlbillede af vores bevidsthed. Spørg dig selv. Hvem er jeg? Hvad ønsker jeg? Vi har et behov, vi vil ha succes – vi vil høre til, føle selvværd, vi vil fornyes, udtrykke os kreativt. Føle os vejledt oppefra, det styrker os. Stil dig selv spørgsmål, kend dig selv. Verdenen reflekterer den du er.
  7. Døm ikke andre – og døm ikke dig selv. Tak gud hverdag, fordi du er præcis den du er. Sig i dag vil jeg ikke dømme noget, så opnår sindet tavshed. Accepter dine skygger, de er en del af dig, når du ingen skygger har, står du i mørket. Husk, når vi accepterer og tilgiver vores skygger, tilgiver vi også andres skygger. Også mindskes det onde i verden.
  8. Fjern giftstoffer fra dit liv – hvad enten det er i format af narkotiske stoffer, giftig mad, giftige vaner, giftige følelser, giftige omgivelser, det skaber kun ubalance, det har vi ikke brug for. Vær agtpågivende overfor giftige følelser, giftige forhold og giftig mad. Det er de vigtigste ting.
  9. Erstat adfærd og tanker der bygger på frygt– med andre tanker bygget på kærlighed. Hver gang vi foretager et valg, så spørg om det højner til enhed eller adskillelse. Adskillelse fører til vrangforestillinger, angst og stress, mens enhed fører til spontanitet og udvikling.
  10. Opdyrk evnen til væren – det sker spontant i meditation. Hver aften gennemgår du din dag og ser den som en slags film. Man ser sig, som man var engang, det er allerede væk (det flygtige rum). I det varige er jeg et vidne. Gør man det bliver man opmærksomt vidne, til alle de roller der spilles, så indser man at man spiller uendelige mange roller, men ikke er dem. Man er vidnet, ånden, bevidstheden.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *