ReCharge Meditation

Recharge Meditations Retreat

Jeg har lige været med Zen Luxury Travels på deres 4 dages Recharge Meditationsretreat i Sverige. Retreatet var fra Torsdag d.27/8 til Søndag d. 30/8 – 2020. 

Jeg vil i dette blogindlæg fortælle lidt om min oplevelse fra opholdet og hvad det har givet mig personligt, at være med på retreatet. Jeg har altid været nysgerrig på meditation og selvudvikling og syntes derfor, at dette Retreat lød rigtig spændende. 

Jeg har rejse to gange før med Zen Luxury Travels, som får min varmeste anbefaling. De rejser jeg har været på med på har virkelig rykket mig, som menneske, især det sidste som er det jeg vil skrive om her. 

Retreatet blev afholdt på ødegården Sjövik, som er et charmerende hus fra 1930. Sjövik ligger midt i Sveriges smukke natur, lige ned til en meget smuk sø. 

Sjövik ligger ca. 3 1/2 times kørsel fra København. Retreatet bestod af meditation, gåture, stilhed, velsmagende og nærende supper og saunagus, som forgik i den fineste lille svedhytte. Efter hvert besøg i svedhytten, badede i den smukke sø, som hytten ligger lige ned til. 

Sjövik fra 1930
Det helt ny byggede Meditationshus

Jesper Westmark

Vores underviser på Retreatet var Jesper Westmark, som er en fantastisk dygtig meditationsinstruktør. Han har arbejdet med meditation og traumeterapi i mere end 20 år.

Han kombinerer meditation med selvudvikling og styrker sjælen gennem sauna, meditation og frigivelse af gamle ofte ubevidste traumer. 

I mine øjne er han en sand mester, aldrig har jeg mødt så meget visdom i mit liv. Ham kunne jeg lære rigtig meget af, han er så dygtig til at rykke mennesker og samtidig ekspert til at gribe dem igen. 

En ting er helt sikkert, jeg skal med på endnu et Retreat med Zen Luxury Travels og Jesper på et senere tidspunkt. 

 

Meditation

Meditation handler om, at skabe balance i krop og sind, ved at komme mere ned i kroppen. Hver eneste dag har vi mennesker så mange tanker og meditationen kan være med til, at mindste dem og skabe mindre stress og en indre ro. 

I meditationen lader vi sindet hvile. Vores tanker fjerner os fra nuet, ved at meditere, kommer vi tilbage til nuet. 

I den digitaliserede verden vi i dag lever i har det været helt fantastisk at trække 4 dage ud af kalenderen for, at være OFF LINE. 

Programmet på Sjövik var tilrettelagt sådan, at der er masser af tid til stilhed, fordybelse og lange pauser. Der blev undervist rigtig meget i meditation, vi fik en masse skønne velsmagende supper, sessioner i svedhytten, hvor vi bagefter badede i den smukkeste sø. Vi gik et par lange ture omkring søen og vi nød den smukke natur.

Fredag og lørdag, morgen var vi i stilhed indtil kl. 12.00 for at give sindet ro og tid til eftertanke. Det er så smukt hvad der kan ske når vi er i stilhed. Det blev til 4 dage uden internet og kontakt med omverdenen.

Vi var en lille gruppe på 10 deltagere med på retreatet. Så der var masser af mulighed for at give plads til alle.

Den smukkeste svedhytte
Sjövik ligger lige ned til denne smukke sø

Dag 1 – På Sjövik (ankomstdag)

Jeg tog på afsted på retrestet, sammen med en rigtig god veninde, så jeg mødtes med hende i København hvor hun bor. Vi kørte turen op igennem Sverige sammen, og nød virkelig den smukke tur. Vi kørte kl 11.00 nåede Sjövik kl 15.00. Det blev til et par stop på vejen derop, hvor vi havde tid til at nyde det dejlige vejr.

Da vi ankom til Sjövik, blev vi taget godt imod af vores kok, Shaun. Vi blev vist rundt på hele retreatstedet, fik derefter anvist vores værelse, som lå i den gamle charmerende hovedhus fra 1930. Efter rundvisningen satte os på, det nybyggede meditationshus taresse, som har den smukkeste udsigt ud ovor søen. 

Shaun havde lavet den lækreste smoothie til os allesammen, som virkelig var veltrængt efter den lange køretur. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vi nød allerede at være deroppe. 

KL 17.00 var der aftensmad, vi fik Gulerodssuppe med ristede solsikkekerner. Jeg havde ved tilmelding ønsket at få friskpressede grøntsagsjuicer, da jeg ikke er vild med suppe. 

Jeg besluttede mig for at prøve at smage suppen alligevel og den smagte jo fuldstændig fantastisk. Så jeg spiste suppe på resten af retreatet. Så en stor tak til vores kok Shaun, som nu har lært mig at spise suppe. 

Kl 19.00 – 21.00 var vi klar til at indtage svedhytten, som er en stor del af retreatet. Nede ved søen lå den smukkeste lille træhytte, hvor vi tilbragte mange timer under vores retreat. Saunaen blev varmet op med birketræ. 

Jeg er ikke vild med alt for meget varme, så jeg blev på nederste række i saunaen. Hver session i svedhytten varede 1/2 time, hvorefter vi gik ned i den kolde sø for at blive afkølet. Det føltes så dejligt bagefter, at få kroppen kølet ned. Sessionen varede ialt 2 timer. 

Ved svedhytten stod der altid stærke Ingefærshot, flere forskellige afskårende frugter og masser af vand til fri afbenyttelse. Vi havde både urte-terapi og meditations sennioner i svedhytten. 

Jesper brugte mange forskellige urter og æteriske olier under sine sessioner. Han brugte bl.a. salvie, birkegrene, kamille, morgenfrue, eukalyptus, lavendel, citronmelisse, rose, ingefær, pebermynte, lakridsrod og mange flere. 

Under meditationen, havde han også en tromme med, som dog var ved at smelte i varmen :-).

Kl. 22.00 var vi klar til at gå i seng efter en spændende og rigtig dejlig dag. Allerede efter den første dag har jeg fået ny læring, viden og lært nye måder at anskue livet på. Jeg føler mig virkelig taknemmelig og tror på at der er en mening med at jeg er landet på lige præcis dette meditations retreat. 

3 vigtige budskaber 

Fra første dag tog jeg disse tre gode budskaber med mig hjem 

– Det vigtigste her i livet er at elske mig selv

 – ALT er godt og lige som det skal være

– Dine tanker er ikke dig…

 

Dag 2 – På Sjövik

Program:

Hver morgen kl 07.00 blev vi vækket af en klokke. Kl. 07.30 startede vi dagen med et glas vand med citron/honning inden dagens første meditation session. 

Sådan så dagens fulde program ud, de næste 2 fulde dage vi havde på Sjövik.

Kl.  8.00 -10.00 meditation

Kl. 10 -11 morgenmad – Smoothie

kl. 11-14 meditation (hvad er meditation)

Kl. 14-15 Tomatsuppe 

Kl. 15-16 Gåtur – 4 km (på egen hånd)

Kl. 16.30 -18.30 Sauna meditation (4 runder, med dyp i søen efter hver omgang).

Kl.18.30 -19.30 aftensmad – Ærtesuppe

Kl. 20-22 Aften meditation / hygge

 

På dag 2 startede vi dagen i stilhed, det var vi fra kl. 7.00-13.00. Det var noget af en udfordring, da jeg var sammen med en rigtig god veninde, som jeg ikke ser så tit. Men vi klarede det og jeg besluttede mig også for at alle dage skulle være i DIGITAL detox, nul mobiltelefon. 

Jeg tog dog nogle billeder på turen, da jeg gerne ville have nogle minder med hjem og da jeg vidste, at jeg gerne ville skrive om min oplevelser når jeg kom hjem fra retreatet.

Jeg havde gået lidt derhjemme og bekymret mig om, at jeg skulle meditere så mange timer om dagen. Jeg troede det ville blive en rigtig stor udfordring for mig. Men jeg ville så gerne lære at meditere, så jeg kunne lære, at praktisere det i min hverdag. Det viste sig heldigvis, at være ren spild af tid, at gå og bekymre mig. 

Meditation sessionerne gav mig så mange nye indsigter og flere i gruppen fik traume terapi, under vores daglige meditationer. Det er virkelig noget der der rykker at gøre det i en gruppe, vi lærte allesammen rigtig meget af sessionerne. Jesper er en vildt dygtig traumeterapeut, der samtidig er utrolig dygtig til at få afslutte terapien, på en god og omfagrende måde.

3 gode budskaber 

På dag 2 fik jeg endnu flere gode budskaber med mig hjem, her er 3 af dem. 

STØRST, af alt er kærligheden 

 – SLIP, andre fri med kærlighed og du bliver selv fri

KÆRLIGHED = FRED

Opskrifterne på de supper vi fik, var fra denne bog!

Dag 3 – På Sjövik

Program:

Dag 3, havde samme program, som på dag 2.

Kl. 07.00 vækning og et glas vand med citron og honning, dertil mandler/valnødder og cashewnødder

Kl.  8 -10  meditation

Kl. 10 -11 morgenmad – Smoothie

kl. 11-14 meditation (traumeterapi og tarot kort)

Kl. 14-15 Sød kartoffel suppe

Kl. 15-16 Gåtur – 4 km (på egen hånd)

Kl. 16.30 -18.30 Svedhytte – sauna meditation (4 runder, med dyp i søen efter hver omgang).

Kl.18.30 -19.30 aftensmad – Chilisuppe

Kl. 20-22 Aften meditation / undervisning

Igen startede vi også dagen i stilhed, fra kl. 7.00-13.00. 

 

På dag 3 brugte vi rigtig meget tarotkort, i undervisningen.Tarot kort kan være med til at guide os i alle livets forhold; Kærlighed, karriere, livsvalg mm. Alle kortene jeg trak gav så meget mening, at det var helt skræmmende. 

 

Noget af det gode ved Jesper er at han FIXER os ikke, men giver os redskaberne til at FIXE os selv. Vi skal lære at tage ANSVAR, og et OFFER kan ikke reddes. Vi skal tage ansvar for os selv, så er der ikke grænser for hvad vi som mennesker kan opnå.

Efter dagens meditation, gik min veninde og jeg omkring den store sø, der er ca. 4 km. Vi havde begge brug for at få lidt luft og få vendt dagens oplevelser.

På dag 3 skruede Jesper ekstra op for varmen i vores saunagus. Da vores 1/2 times session sluttede, begyndte det pludseligt at regne. 

Så da vi skulle ud af svedhytten, piskede regnen ned. Det var en helt perfekt timing, så i stedetfor at gå ned i søen, lagde vi lagde os i græsset på (moder jord) og lod regnen sile ned på kroppen. Det var en rigtig sjov og god oplevelse…

3 gode budskaber 

På dag 3 fik jeg disse budskaber med hjem.

 – Der er ingen der ser verdens ens, vi ser verden ud fra vores traumaer

 – En følelse skal rummes, elskes

– Du skal gå din egen vej, ikke andres

Et par stykker af mine tarotkort, som gav mig så meget mening

Motiverende sætninger til selvudvikling 

  1. Alt nyt er skræmmende, vær MODIG
  2. Ta altid et ansvar
  3. Der er ikke noget måske, der findes kun et ja eller nej!
  4. Det værste vi kan gøre er ikke at tage et valg, for så står vi stille
  5. Gå væk fra en person, som befinder sig i en offerrolle, du kan intet gøre. Vedkommende ændrer sig ikke før han/hun er blevet er MÆT
  6. Det miljø du omgiver dig i er alt afgørende for din udvikling/trivsel. Vil du ændre dig/have det bedre, så flyt dig fra miljøet
  7. Få en krop i balance, husk på at det er KUN dig der ved hvad der er bedst for dig!

Mantra

En rigtig god ting, for at begynde, at lære at elske dig selv er, at starte dagen med at se dig selv i øjnene og hver eneste dage sige;

 – Jeg elsker dig

 – Jeg er her for dig

Læg mærke til om det føles ubehageligt, men fortsæt endelig. Med tiden når det bliver en vane og du vender dig til det, vil det føles lettere. 

Dag 4 – På Sjövik (afrejsedag)

Idag skal vi rejse hjem fra Sjövik. Både min veninde og jeg havde så meget lyst til, at blive et par ekstra dage. Ja, det tror jeg alle i gruppen havde. Tiden er fløjet afsted, vi er slet ikke klar til at rejse hjem. 

Den sidste dag skulle vi være i stilhed fra kl 8-10, men de fleste af os var stille helt indtil kl 12.00. Nu havde vi jo vændet os til, at være i stilhed. Endnu et glas vand med citron blev indtaget og derefter gik turen over til meditationshuset. 

kl. 8-10 meditation

kl. 10-11 Smoothies og urtete

kl. 11-13 var der igen meditation på programmet

Kl 13-14 var der en varm suppe inden afslutning fra retreatet.

Vi pakkede sammen og tog turen tilbage til København, ned igennem sverige og den smukke natur.

 

Brug altid 80 % af tiden hos sig selv og 20% ude

Bliv på din egen banehalvdel, du kan ikke fixe andre.

Værdi

Retreatet har været en kæmpe gave og har allerede været med til, at skabt så mange positive ændringer i mit liv og gjort mig til en bedre udgave af mig selv! Jeg ville bare have ønsket jeg havde gjort dette for mange år siden. Det har virkelig været med til at ændre min hverdag og hele mit livssyn, på den gode måde. 

Jeg har fået så mange nye indsigter og værktøjer med hjem, som er med til at skabe en krop og er liv i balance! Jeg har fået en indre ro, en helt anden tillid til livet og blevet meget klogere på mig selv og min omverden.

Jeg kan nu se, at jeg virkelig havde et behov for at trække mig et par dage, for bare at være. Det er ren selvkærlighed at lytte til sin behov og tilmed komme hjem med en øget bevidsthed.

Jeg havde virkelig set frem til dette retreat, som har levet fuldt op til alle mine forventninger.

Anbefaling, med hjertet

Så dette Recharge Meditationsretreat i Sverige, med Zen Luxert travels og Jesper Westmark, får min varmeste anbefaling. Så har du en interesse indenfor meditation og selvudvikling, så er dette retreat virkelig værd at overveje. Denne rejse er den tredje rejse med Zen Luxury Travels og alle rejser har været magiske, på hver deres måde!

Retreatet har været en kæmpe gave og har allerede været med til, at skabt så mange positive ændringer i mit liv og gjort mig til en bedre udgave af mig selv! 

Retreatet har været fyldt med så meget selvudvikling, som er noget jeg kan tage med hjem og bruge i min hverdag. 

Jesper Westmark, står for undervisning og han er en sand mester i meditation og traumahealing.

Jeg vender helt sikkert tilbage til Sjövik, for at få mere af Jespers magiske viden.

TAK, er kun et fattigt ord…

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *