Body, mind og soul retreat – Jordan 2019

I januar 2019 vælger jeg, at tilmelde mig nytårskuren, som kan købte hos Kropsinstituttet. Jeg glædede mig meget, da jeg følte jeg var kommet lidt ud på et “sidespor” mht. min normale sunde livsstil. Der var røget lidt mere chokolade og sund guf indenbords hen over julen.


Jeg har før deltaget på nytårskuren og vidste, at jeg ved at deltage, hurtigt ville komme tilbage til min sunde livsstil. Kuren varede 12 dage og samtidig var der mulighed for at deltage i en konkurrence, hvor der var sat meget flotte præmier på spil.


Præmier
1. Præmie et soul & mind retreat i Jordan – Med ZEN Luxury Travels og Pernile Aalund

2. Præmie et Juice Retreat på Kragerup Gods – Kropsinstituttet og Martin Bonde Mogensen

3-4. Præmie et smuk fingerring “Det liv du lever er det liv du får” by Pernille Aalund

5-7. Præmie bogen REN SELVKÆRLIGHED  Zennie og Martin + 10 taler  om kærlighed med Pernille Aalund

Vinder af turen til Jordan

At vinderen af hele konkurrencen så endte med at blive MIG, var jo fuldstændig fantastisk. Tænk, at jeg vandt et body, mind & soul retreat til Jordan med Zen Luxury Travels.  

Turen var på 8 dage og rejselederen var Pernille Aalund, med fokus på sundhed i de absolut smukkeste omgivelser. Jeg var dybt taknemmelig, glad, stolt også følte mig meget privilegeret.

Rejsen var fra d. 23 – 30 april – 2019 og rejsen har været fuldstændig fantastisk. Jeg vil her skrive lidt om, hvad jeg oplevede på min rejse til Jordan.

I 2017 deltog jeg også i Nytårskuren og der vandt også 1. præmien, som var et juicefaste retreat til Marrakech. Det var en oplevelse, som har været medvirkende til større livsændringer i mit liv. Vil du læse mere om min tur til Marrakech, så læs med her

Min oplevelse til Jordan – Body, mind og soul retreat 2019

Dag 1 –  Tirsdag d. 23/4-19
Vi er 12 deltagere, som er med på retreatet til Jordan. Afgang fra København til Amman, med Royal Jordanian air. I lufthavnen mødtes vi med Pernille Aalund, som skulle være vores rejseleder på turen. Der får vi udleveret turens program og en smuk dagbog, som Pernille selv havde købt i Jordan tidligere på året. Bogen var ment til, at vi kunne notere vores helt specielle oplevelser under turen eller bruge den som en dagbog.

Da vi ankommer til jordan – Amman lufthavn, bliver vi hentet i en privat bus og kørt ud til det hotel, vi skal bo på ved det døde hav. Vi skal bo på Dead Sea Marriott Resort & Spa, det et et 5 stjernet hotel, som ligger lige ud til det døde hav. Hotellet ligger 383 m under havets overflade og der skal vi bo de første 5 dage. Vi ankommer først til hotellet kl. 22.00 og får at vide, at der vil være en velkomstdrink og en let anretning ved ankomst.

Seriøst, vi møder det vildeste opdækkede bord, der er så smukt anrettet med lokal jordansk mad. Det smager himmelsk, der er falafel, tabouleh med quinoa, couscoussalat, grøntsagsstænger, humus som dip med forskellige smage, bl.a. hvidløg og chili, oliven, kikærter, grillet tofu osv.

Hver morgen startede vi dagen med, at dyrke ca. 1 times yoga og meditation, sammen med vores yogalærer Ramzi.

Efter morgenmaden fik vi hver morgen, dagens ord fra Pernille og oplæst hendes taknemmeligheds bøn. På turen fik vi allesammen mulighed for, at få en samtale med både Pernille og Ramzi.

Dag 2 – Onsdag d. 24/4-19

Den første dag startede vi med at lave 1 times yoga, med den smukkeste udsigt ud over det døde hav. Efter vores daglige yoga time fik vi altid et glas kogt vand, med friskpresset citron, honning og mynte. Vi fik serveret den lækreste morgenmad efterfulgt at dagens ord og Pernilles taknemmeligheds bøn.

Efter morgenmaden, vælger de fleste fra holdet, at gå ned til det døde hav. Det er første gang, jeg prøver at blive smurt ind med mudder fra top til tå. Det var en rigtig god oplevelse og vi havde alle en fest når vi skulle derned. Det var så sjovt, lattermusklerne blev helt ømme, så meget grinte vi. Men det er jo ikke så dårligt, da noget af det bedste for sjælen er glæde og grin.

Resten af dagen slappede vi af, gik i spa, nød solen og det helt fantastiske hotel vi var ankommet til. Vi fik frokost og gik derefter tilbage til poolen for, at nyde solens varme stråler.

Kl. 18.00 afholdte Pernille sit foredrag “få det liv du drømmer om”. Det er et utroligt spændende foredrag, der satte så mange tanker igang hos mig. Derefter aftensmad og senere underholdning, med bl.a. mavedans og resten af aftenen brugte vi på at hygge snakke. En helt fantastisk dejlig dag, hvor livet blev nydt lidt ekstra.

De 5 dage vi boede ved det døde hav, var der mulighed for at smøre sig ind i mudder, lade det tørre i solen og derefter gå ud i havet.

Det dødehav har et saltindhold der er 40% højere og som indeholder 26 forskellige mineraler end det normale hav. Det er derfor utroligt helsebringende for vores hud og efter en tur i det døde hav, var huden så blød, som en baby´s hud.

Dag 3 – Torsdag d. 25/4-19

Efter yoga og morgenmad, tog vi ud for at besøgte The Baptism Site. Det er et af de mest hellige steder i verden. Det er der hvor Johannes Døberen døbte Jesus Kristus. Vi fik også mulighed for, at bade i den hellige flod, men vi valgte kun at dyppe tærerne under vandet. Vi så rigtig mange mennesker, som den dag blev døbt i den hellige flod. På vejen dertil så vi flere smukke, moderne kirker, der var blevet bygget i 2009. Kl 13.00 var det tid til at tage tilbage til hotellet for at få frokost, bade i det døde hav og slappe af resten af dagen. Endnu en fantastisk dag med en masse oplevelser og nye indtryk.

Dag 4 – Fredag d. 26/4-19

Vores yoga lærer Ramzi, fandt hver eneste dag et nyt smukt sted, hvor vi skulle starte dagen med at dyrke yoga. Efter morgenmaden blev vi hentet i 2 biler og kørt til byen Madaba. Madaba er kendt, som mosaik byen i Jordan. Vi så den græsk-ortodokse kirke St. George hvor det fineste mosaik gulv, som er fundet til dato stadig ligger. Det er et 1500 år gammelt gulv, som forestiller et kort over The Holy Land. I byen så vi også the memorial of moses, hvor der var den smukkeste udsigt ud over The Holy Land.

Frokosten blev indtaget på vores guide´s restaurant, som hans kone bestyrede. Den frokost, smagte helt fantastisk. Derefter gik turen tilbage til hotellet for, at bade i det døde hav og ligge ved poolen. Den eftermiddag havde jeg min personlige samtale med Pernille, som senere har vist sig, at have været med til, at ændre mit mindsæt. Senere på aftenen, var vi nogle stykker der gik en tur hen langs promenaden. Lokalbefolkningen sad på fortovene og grillede og vi fik stor opmærksomhed. Vi mødte også kameler på vores gåtur, som kom spadserende midt på fortovet. Det var en rigtig sjov oplevelse.

Det du vander… gror!
Hver dag har du et valg. Du kan fodre og nære dine bekymringer, din smerte og alle de negative oplevelser du har haft. Mennesker der har skuffet.

Eller … du kan vande din glæde, din længsel, de gode oplevelser og dem i dit liv som du elsker og som elsker dig tilbage.

Pernille Aalund.

Dag 5 – Lørdag d. 27/4-19

Var dagen hvor vi skulle se smukke PETRA. Petra lagde 3 1/2 times kørsel fra vores hotel. På vejen dertil fik vi en masse viden om Jordan og befolkningen, samtidig med fik vi selfølgelig også en masse viden om Petra.

Det er den smukkeste tur, vi kører på de snoede veje op igennem bjergene. Vi gjorde et enkelt stop på vejen derop, ved en butik fyldt med det smukkeste brugskunst. Da vi ankommer til Petra, venter der en gåtur på 1 1/2 time for at nå ind til The Tresure, som er der hvor en scene fra Indiana Jones blev filmet. Petra er en gammel handelsby med ca. 20.000 indbyggere.

Lokalbefolkningen levede i huler inde i klipperne indtil 1988, hvor regeringen ville flytte indbyggerne ud af Petra. Der blev byggede en lille by meget tæt på Petra, hvor alle beboerene blev genhuset. Petra er  Jordan´s mest besøgte turistattraktion. Da vi når ned til enden af Petra, beslutter de fleste af os for, at ride på kamelryg tilbage til The Tresure også gå resten af vejen tilbage. Den kameltur ville jeg ikke have været foruden, det var en stor oplevelse, at se PETRA på ryggen af en kamel. Efter den lange smukke gåtur igennem PETRA, var der nu kun den lange køretur tilbage til vores hotel.

Vi ankom til hotellet kl. 19.15 og fik igen fantastisk aftensmad serveret og derefter gik vi allesammen i seng efter en meget lang og helt igennem fantastisk dag, jeg sent vil glemme.

Det liv du lever er det liv du får

Man kan bruger et helt liv på, at længes efter et andet liv – end det man har. Og sådan går dagene og det liv man lever bliver det liv man får… Ønsker man forandring skal noget ændres, men det er muligt…

Pernille Aalund

Dag 6 – Søndag d. 28/4-19

Var vores sidste dag ved det døde hav, kl. 12.00 skulle vi checke ud af hotellet. Efter vores morgen yoga, havde jeg have min personlige samtale med vores yoga lærer Ramzi. Vi snakkede bl.a. om meningen med yoga, hvordan det er med til, at skabe stilhed og ro i kroppen. Vi snakkede om hvor vigtigt der er, at være i NUET og slippe alt gammelt der ikke tjener mig mere. Han forklarede mig, at mine tanker ikke er mig og hvordan hjernen ALTID er i for tid eller fremtid.

Jeg kan nogen gange godt blive let raskløs, der forklarede han, at det sker ofte hvis hovedet er fyldt op med alt for mange tanker. Det er der, at medition kan være rigtig godt. Vi snakkede om hvilke App´s jeg kunne downloade, for at høre noget godt meditations musik. Han anbefalede mig at finde et mantra, samt at blive bedre til at rose mig selv. Denne samtale var rigtig givende for mig og jeg bruger idag alle de værktøjer Ramzi gav mig i Jordan.

“The soul usually knows what to do to heal itself, the challenge is to silince the mind” 

Caroline Myss

Efter morgenmaden, nød vi poolen, kom i mudderbad en sidste gang inden afgang til storbyen Amman. Inden vi kørte til Amman, skulle vi lige have en hurtig frokost på hottellet. Der var afsat 1/2 time til frokosten også afsted.

I Jordan fejrer de påsken, denne søndag, så der var påskefrokost i restauranten. Jeg siger jer, JEG HAR ALDRIG nogensinde oplevet noget lignende. Der var så meget forskelligt mad, jeg har aldrig i mit liv, været udsat for noget så overdådigt.

Det var helt fantastisk, vi fik fat i vores chaufførere og bad dem om at udsætte vores afgang til Amman, til 1 time senere, så vi havde god tid til at nyde vores frokost. Der var så meget lækkert mad, at det var helt umuligt at vælge. Ja, det skabte faktisk kun forvirring.

Der var alt fra varme retter, salater, laks, torsk, alle afskygninger af kartofler, masser af forskellige hjemmebagte spændende brød og de lækreste sprøde knækbrød. Der var så mange små lækre kager, så langt som øjet rakte. Der var masser af forskelligt oste og et kæmpe frugtbord. Der var opstillet en chokolade fountaine, hvor der var skumfiduser og jordbær på pinde til at dyppe i chokoladen. Der var liter vis af is, vafler og masser af chokolade, påskeæg og påske harer. Det var så vildt…

Vi nød frokosten og kørte derefter til Amman, hvor vi de sidste 2 dage skulle overnatte på Amman Marriott Hotel. Igen et lækkert luksusiøst hotel. Vi brugte resten af eftermiddagen på, at gå i deres nyrenoverede SPA afdeling. Det var så gennemført og lækkert.

Derefter blev der nydt en skøn smoothie på tagtaressen i den sidste solstråle, lige inden aftensmaden. Igen, masser af sundt Jordansk mad, som smagte pragtfuldt. Jeg nød alt det lækre mad i Jordan og spiste nok også lidt for meget. Hver en bid af den fremmed og anderledes mad, nød jeg i fulde drag. Underligt nok havde ikke taget 1 gram på da jeg kom hjem, men jeg tror simpenhen det var fordi jeg nød hver en bid.

Dag 7 – Mandag d. 29/4-19

Dag 7, var vores sidste hele dag i Amman. Morgen yoga, morgenmad også afsted på eventyr i Amman by. Vi besøgte først King Hussein Mosque, der kan være op til 2000 mennesker i den enorme flotte Mosque. I Jordan beder befolkningen 5 gange om dagen og hver fredag samles de i den lokale Mosque til fredagsbøn, som tager ca. 1 time.

Amman er hovedstaden i Jordan og størstedelen af befolkningen er bosat i Amman. Byen er ca. 10.000 år gammel og der bor ca. 10 mill. mennesker der. Vi så det kæmpe store Roman Theathre, det var så smukt, hvor der kan sidde op til 6000 mennesker. Teateret er over 2000år gammelt. Vi besøgte The Temple Hercules, som var imponerende smukt.

Vi besøgte et lokalt berømte gadekøkken, hvor vi skulle spise frokost. Navnet på gadekøkkenet var Hashim Restaurant. De serverede det bedste lokale Jordanske mad, jeg har fået på hele turen. Maden blev serveret på plastikduge, som vi spiste på. Det var det eneste jeg ikke kunne lide ved restauranten, alt det plastik er bare ikke godt for vores miljø, men sikkert meget nemt for restauranten. Den var konstant fyldt op og der skulle jo hurtigt gøres rent til de næste gæster.

Efter alt det lækre mad, var der tid til en shopping tur i Amman. Vi var en lille gruppe der brugte næsten 4 timer på, at gå byen tynd for bl.a. at se vi på alle de flotte kjoler de har  dernede. Derefter var det hjem i spa, jazussi og dampbad, velfortjent efter et par timer i den pulserende storby. Aftensmaden var igen fantastisk lækker, derfter kaldte sengen, for at få en god nattesøvn til hjemrejsen dagen efter.

“Dont dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment”

Buddha

“Every morning we are born again, what we do today is what matters most”

Buddha

Dag 8 – Tirsdag d. 30/4-19

Så kom dagen, hvor eventyret sluttede for denne gang. Vi skulle op allerede kl 05.00 for at få morgenmad og gøre klar til turen hjem. Flyet var 1 time forsinket, som gjorde at der var lidt mere tid til at købe gaver med hjem til familien i lufthavnen. Da jeg landede i Københavns lufthavn, blev jeg hentet af en helt fantastisk veninde, vi nød en kop the sammen inden turen gik hjem til Jylland.

Zen Luxury travels

Jeg kan kun på det varmeste anfefale, at rejse med Zen Luxury Travels.

Denne rejse til Jordan, har været en rejse ud over alle forventninger. Jeg har oplevet så meget af Jordan og fået meget historie og viden om landet. Jeg fik smagt en masse lækkert Jordansk mad, badet i det døde hav og fået slappet af og nydt den fantastiske sol. Vi har boet på luksusiøse hoteller, med en meget høj service og sikkerhed. Jeg har lært de skønneste mennesker at kende, og knyttet nye venskaber.

Den daglige Yoga har været godt for sjælen og skabt ro i min krop. Jeg har fået så mange nye værktøjer til at håndtere de udfordringer der kommer, som jeg bruger i min hverdag. Pernille Aalund har bidraget stort, med masser af vise ord, jeg bruger i min dagligdag. Denne rejse har været livsændrende for mig og jeg er dybt taknemmelig for alt det jeg har oplevet på denne rejse.

TAK…