3 dages Vandfaste – min oplevelse

Jeg har længe ønsket at gå på en vandfaste, og stødte tilfældigt via. kropsinstituttet, på Thomas Fryd på nettet, han arrrangerer både et 3 og 10 dages vandfasteforløb. Jeg slog til og valgte, at starte med at gå med på en 3 dages vandfaste. Fasten startede op i mandags fra d. 18-21 februar og  jeg var meget spændt på, hvad jeg ville få ud af forløbet.

Jeg nåede at vandfaste i 82 timer og havde det fantastisk. Jeg havde slet ikke lyst til at starte med at indtage mad igen og overvejede om jeg skulle fortsætte med vandfasten.

Til dagligt lever jeg rimeligt sundt, men jeg begyndte alligevel ugen inden vandfasten, med at forberede min krop på vandfasten. Jeg drak grønsagsjuice, lavede forskellige supper og lette salater. Derudover begyndte jeg, at indtage mindre portioner mad. Jeg ville forberede min krop på, at den måske ville begynde at kunne mærke sult.

Jeg ønskede, at gå på en vandfaste, fordi jeg gerne ville afgifte min krop efter en tandoperation, som blev foretaget i november 2018. Der blev min krop fyldt med smertestillende piller og morfin. Jeg indtager normalt aldrig smertestillende medicin og fik tilsidst efter alt den medicin, så ondt i mit hoved at jeg ikke kunne være til. Morfinen kunne jeg heller ikke tåle, så jeg valgte jeg trappe ud af medicinen og fik det derefter hurtigt godt igen.

Min ide med vandfasten var også, at jeg ville prøve at give min fordøjelse helt ro. Derved skal den ikke bruge energi på det mad jeg normalt spiser i løbet af en dag og kan bruge energien på selvhelbredelse. Forstærke mit immunforsvar og nedsætte evt. inflammation i kroppen.

Jeg havde det dårligt om morgenen på dag 2 og dag 3 men det varede kun i 1 time, derefter fk jeg det godt igen. Det eneste jeg gjorde var, at drikke noget ekstra vand og lave en masse dybe vejrtræknings øvelser. Det hjalp mig meget og jeg fik det hurtigt godt igen. Ellers havde jeg det godt under hele vandfasten. 

Efter en vandfaste, er det vigtigt at starte op med let fordøjelige fødevarerer, gerne suppe, grønsagssaft og lette saltater. Jeg startede med at juice og  jeg indtog det første måltid mad lørdag morgen.

Mine symptomer inden vandfasten

Oppustet mave, måske en reaktion på fødevarer jeg ikke tåler. Et lidt for højt stofskifte, som gør at jeg nogle gange får lidt ondt i halsen (arveligt). Jeg har ødemer (væske) i min krop, især ved mine knæ. Dette er symptomer, som jeg rigtig gerne vil af med under min vandfaste.

Kroppen er så UNIK og fantastisk.
Jeg tror på, at vores krop er selvhelbredende. Vi skal bare lære, at lytte til den og reagere på de symptomer den viser os. Vores krop taler til os via. symptomer, men reagerer vi ikke på dem, kan de fører til sygedomme i kroppen.

Kroppen er selvhelbredende

Kroppen har en fantastisk evne til at helbrede sig selv. Hvis vi lærer at lytte til kroppen og give den de rette betingelser og behandles den godt, kan der ske mirakler.

At min krop har det godt, kræver at jeg giver den sund mad og næringsfuld mad,drikker 2 l. vand om dagen, sover min. 8 timer hver nat, bevæger mig og træner min krop hver eneste dag.

Det kræver også at jeg sætter fokus på alt det gode i livet og tænker positivt. At jeg vælger at sætte mig selv først, som gør at jeg har mere overskud til mine 4 børn.

Gør jeg alt dette for min krop, kvitterer den også med masser af energi, overskud og glæde.

Er det nemt? NEJ, det er det bestemt ikke, det nemmeste er at blive siddende i sofaen…

Vandfaste dag 1

Den første dag var meget nem, at komme igennem. Jeg begyndte dagen med, at gå en tur på 1 time. Derefter havde jeg en kort vagt på mit arbejde fra kl. 12.00-16.00. Da jeg kom hjem, lavede jeg mad til mine børn og slappede af resten af aftenen.

Jeg valgte den dag, at gå tidligt i seng, så min krop kunne få lov til at slappe af. Da jeg vågnede næste morgen, havde jeg det dårligt.

Jeg tror på, at kroppen regenererer og opbygger sig selv om natten. De ophobede affaldsstoffer i kroppen, gør at jeg får det dårligt næste morgen, indtil de igen bliver udskildt fra kroppen.

Vandfaste dag 2

Jeg begyndte somsagt dagen med, at vågne op og være utilpas. Jeg havde heldigvis en fridag, som gjorde at jeg bare kunne blive liggende i min seng. Jeg havde inden fasten besluttet mig for, at hvis jeg fik det dårligt ville jeg tage noget grønsagsjuice.

Men jeg valgte at se tiden an den første morgen, nu jeg havde en fridag. Jeg drak en masse vand og lavede en masse dybe vejrtræknings øvelser. I løbet af 1 time havde jeg det godt igen. Jeg havde den dag planlagt at jeg skulle have en ansigtsbehandling, for at tage fokus fra maden. Jeg fik en ansigtsbehandling ved Aarhus Beauty og nød det rigtig meget.

Der var dog masser af fristelser inde i byen, men jeg stod imod og drak noget mere vand. Så var det ellers retur, hvor jeg resten af dagen slappede af sammen med mine børn.

Vandfaste dag 3

På den 3. dag vågnede jeg op og havde det endnu dårligere end dagen inden. Jeg skulle møde på mit arbejde fra kl. 6.00 -14.00 så jeg var noget presset. Jeg stod op kl. 04.45 for så vidste jeg, at jeg havde god tid hvis jeg vågnede op og havde det dårligt.

Jeg drak igen en masse vand, og lavede igen de sammen dybe vejrtræknings øvelser. For at være på den sikre side pressede jeg noget grønsagssaft, hvis jeg ville få det dårligt på mit arbejde. Det gjorde jeg heldigvis ikke, så flasken kom med hjem igen.

Da jeg satte mig ud i min bil kl. 5.45 havde jeg det godt igen. Jeg havde en god dag, men ville ønske at jeg havde taget en ekstra fridag, så jeg kunne slappe helt af under vandfasten. Jeg valgte igen at gå tidligt i seng, så min krop kunne få ekstra tid til afslapning og ro.

Tre vigtige erfaringer

Her er tre vigtige punkter, som jeg vil tage med fra min vandfaste.

Drik mere vand – Kroppen består af ca. 70% vand og har brug for ca. 2 liter vand om dagen. Jeg er virkelig blevet opmærksom på at jeg drikker alt for lidt vand i løbet af en dag. Så fremadrettet vil jeg sætte mere fokus på, at øge mit indtag af vand.

Mindre mad – Det er slet ikke nødvendigt, at spise så meget mad, så jeg vil være mere opmærksom på, at stoppe med at spise, når jeg ikke er sulten mere. Det vil jeg gøre ved at spise mindre portioner. Derved vil jeg også nemmere opnå et stabilt blodsukker, som føles fantastisk og beroligende for min krop.

Fristelser – Jeg er også blevet mere opmærksom på alle de fristelser, jeg bliver udsat for i løbet af dagen. Det at lære, at sige nej tak, til at det der ikke giver kroppen næring, er noget jeg vil praktisere mere i min hverdag. Selv om jeg allerede er nået langt og er god til at nære min krop, med fødevarere der er gode for min krop.

Hvad fik jeg ud af vandfasten

Jeg er glad for, at jeg gennemgik vandfasten, det har været spændende og lærerigt, at opdage, hvor mange gange jeg i løbet af dagen bliver fristet af mad. Derudover er jeg blevet opmærksom på, at drikke mere vand og spise mindre mad i løbet af dagen. Men glæden ved at jeg har fået et stabilt blodsukker er størst.

– Jeg har tabt 3 kg
– Reduceret ødemer ved mine knæ
– Fået en flad mave
– Masser af energi
– Overskud
– Stabilt blodsukker
– Humøret er i top
– Højere bevidsthed

Vandfaste igen?

Ja, det kunne jeg sagtens finde på.

Jeg vil bare planlægge det næste gang, så fasten ligger når jeg har 2 sammenhængende fridage fra mit arbejde.