Nytårskuren – Kropsinstituttet

Jeg har lige deltaget på en 12 dages nytårskur, som jeg købte kos Kropsinstituttet. Jeg vil gerne dele her, hvad jeg fik ud af at deltage på nytårskuren.
Det er ingen hemmelighed, at midt november og december 2018 har været 6 udfordrende uger for mig. Midt novenber, var jeg til en rutine tjek ved min tandlæge, som fandt en ufarlig vandcyste i min ene kind. Vandcysten skulle selfølgelig opereres ud og jeg blev derfor henvist til en kirurg i Århus. Han skulle trække min visdomstand ud og derved skabe plads til at fjerne vandcysten. Da dagen kom og jeg skulle opereres, valgte kirurgen, “kun” at bore kronen væk og lade rødderne på visdomstanden sidde. Det var desværre for risikabelt, at fjerne hele tanden.

Jeg havde vandvittige smerter i de første 4 uger efter operationen. Jeg blev fyldt med smertestillende, jeg fik flere gram om dagen, plus morfin i de første 3-4 uger. Dem som kender mig, ved at jeg ALDRIG tager piller, så det var ikke en sjov oplevelse.

Derudover fik jeg desværre også betændelse i kinden, som gik helt op til mit ene øre. Det så ud som om, at jeg havde en bordtennisbold i kinden og kunne i flere uger kun få et sugerør ind i min mund! Derudover havde jeg 2 af mine børn der ikke trives på deres nye skoler, så det var en hård tid. Efter børnenes skoleskift er alt nu godt igen.

DERFOR, var jeg også nået til et sted hvor jeg absoulut intet overskud havde. Jeg var røget ud på et sidespor, med alt for meget  chokolade, og havde slet ikke fået nok grønt i min kost hen over jul og nytår. Jeg var træt, udkørt og havde somsagt INTET overskud overhovedet. Jeg havde så lidt energi, at jeg næsten ikke orkede, at tage mig af mine 4 børn. Så nytårskuren, kom til mig på det helt rette tidspunkt.

Mine symptomer før start på nytårskuren
 • Vægtforøgelse på et par kilo
 • Væske i kroppen, især ved knæ
 • Oppustet mave
 • Træthed
 • Intet overskud
 • Svedluft (som jeg normalt aldrig har), det kom efter indtag af alt det smertestillende medicin
 • Svimmelhed og en croggi følelse, når jeg vågnede op om morgenen
Nytårskuren
Jeg glædede mig så meget til, at deltage på nytårskuren for jeg vidste, at jeg derved hurtigt ville komme tilbage til min sunde livsstil. På nytårskuren fik vi hver dag en ny udfordring, som vi skulle følge og gøre til nye faste daglige vaner. Med nytårskuren fulgte en konkurrence, som alle der var med på kuren kunne deltage i. Alle de nye vaner vi blev præsenteret for, skulle vi holde fast i hen over de 12 dage, som nytårskuren varede. Der var sat meget flotte præmier på spil, som vi kunne være med til, at vinde igennem forløbet. Vi skulle uploade billeder på instragram og Facebook under #nytårskur2019, som illustrerer at vi deltager i dagens udfordring fra Kropsinstituttet. For hvert billede vi delte, fik vi et lod i konkurrencen. Derved var vi også med til at inspirere andre mennesker til, at vælgere en sundere livsstil til.

Præmier

1. Præmie et soul & mind retreat i Jordan – Med ZEN Luxury Travels og Pernile Aalund
2. Præmie et Juice Retreat på Kragerup Gods – Kropsinstituttet og Martin Bonde Mogensen
3-4. Præmie et smuk fingerring “Det liv du lever er det liv du får” by Pernille Aalund
5-7. Præmie bogen REN SELVKÆRLIGHED  Zennie og Martin + 10 taler  om kærlighed med Pernille Aalund

De nye vaner

 • Pas på de tomme kulhydrater: sukker, pasta, pizza, kager og hvidt brød.
 • Undgå daglig kaffe og alkohol.
 • Husk frisk luft og en masse bevægelse.
 • Undgå mælkeprodukter.
 • Spis mindre kød, intet kød eller kun kød ved særlige lejligheder.
 • Gør periodisk faste til en jævnlig rutine.
 • Pas din søvn og gå så vidt det er muligt i seng ved 22-tiden.
 • Drik mindst 2 liter vand om dagen.
 • Overdyng dig selv med positive bekræftelser (og andre).
 • 3 dages sjuice/suppe dage
 • Snup en eller et par juice-, suppe- eller fastedag(e) i ny og næ.

Sundhed giver glæde

Jeg har nydt hvert et øjeblik af nytårskuren, jeg mærkede jo hver eneste dag, at jeg fik det bedre og bedre. Jeg lever normalt sundt, og ved 100% hvordan det føles i kroppen. Det er også følelsen, der gør at jeg altid vender tilbage til den sunde livsstil. Jeg vil have det så godt, som det er muligt. Derudover gør det mig glad, at jeg kan være med til at inspirere andre mennesker til måske at få lyst og inspiration til at vælgere en sundere livsstil til.

Jeg har med denne nytårskur, givet min krop de bedste betingelser, for at udrense og heale sig selv.

Mit resultatet

Idag er jeg helt tilbage på den vej, jeg elsker at være på. Den følelse jeg får ved at leve sundt, er så enormt givende for både min krop og mit sind. Jeg fulgte alle rådene til punkt og prikke og genimplementerede dem i mit liv. Det er så nemt i en travl hverdag og glemme alle de gode ting vi kan gøre for vores krop. Alle de symptomer, jeg havde ved opstart af nytrskuren er VÆK.
 • Jeg har tabt, de kilo jeg havde taget på efter julen
 • Ingen ophobet væste i kroppen mere
 • Flad mave
 • MASSER af energi
 • Masser af overskud
 • Svedluft er heldigvis igen pist væk
 • Føler mig frisk og udhvilet hver morgen når jeg vågner
 • Min krop/celler jubler af glæde
 • NUL crawings

Kroppen er selvhelbredende

Jeg bliver personligt blæst bagover ved tanken om hvad vi, som mennesker kan udrette med kroppen på blot 12 dage. Det er også derfor jeg er så fasineret af sundhed. Det er SÅ vildt… Jeg er så taknemmelig for, at jeg valgte at deltage på nytåtskuren. Jeg mærker, at mine celler jubler og jeg føler at jeg er ved at sprænge af energi. Så jeg er GLAD og fortsætter selfølgelig den sunde livsstil! Der er flere ting jeg vælger, at tage med videre fra nytårskuren og her efterfølgende implementere i mit liv.
Jeg vil fortsætte med at være på periodisk faste, det fungere så godt for mig, at mit spisevindue ligger fra kl. 8-15.
Derudover vil jeg indføre en mobil/computer fri dag om søndagen! Og selfølgelig huske alle de gode ting, som vand, søvn, naturen, kød frie dage, ingen sukker, gluten og mælkeprodukter, masser af motion/lange gåture og vigtigst af alt masser af grøntsager.

Vinderen af konkurrencen

At vinderen af hele konkurrencen så endte med at blive MIG, er jo fuldstændig fantastisk. Tænk, at jeg har vundet et body, mind & soul retreat i Jordan med Zen Luxury Travels. 

Turen er på 8 dage og rejselederen er Pernille Aalund, med fokus på sundhed i de absolut smukkeste omgivelser. Jeg glæder mig så meget til at jeg snart skal afsted og jeg er dybt taknemmelig, glad, stolt også føler mig meget privilegeret.