Her har du opskriften på nogle rigtig gode glutenfrie boller.

Jeg kommer ofte i en helsekostforretning på Trøjborg, der sælger de nogle rigtig lækre chokolade boller, bagt på rismel. Så jeg har nu selv bagt nogle, men de er dog ikke blevet helt så svampede, som dem fra helsekosten. De smager virkelig godt og er også et god bud på en eftermiddags bolle til de lækresulte unger, jeg har her i huset. Jeg lavede en stor potion, så er der også lidt til fryseren.

Der blev 25 boller af denne opskrift.

Du skal bruge:

50 g økologisk gær

4 spsk. honning

12 dl. Lunken vand

Røres sammen og hviller i 10 min

1 tsk salt

8 spsk. bagehusk

Røres i til det bliver tykt

200g rismel

150g fiberbagemix fra urtekram (brug gerne Quinoamel)

50g majsmel

200g glutenfri havregryn

100g græskarkerner (kernerne blendes lidt)

200g solsikkekerner (Kernerne blendes lidt)

200 g sukkerfri chokolade

Sådan gør du:

Alle ingredienser (undtagen chokoladen) røres sammen gerne i en rørremaskine i 5 min. Derefter hakkes chokoladen i store stykker og tilsættes degen, og fordeles med en grydeske.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade, beklædt med bagepapir

Bollerne skal hæve i 30 min

Bages ca. 45 min ved 180 grader, hold øje med bollerne og skru evt. ned på 160 grader  hvis bollerne tager for meget farve.