,

Glutenfrit rugbrød

Det bedste glutenfrie rugbrød jeg har smagt.

Jeg er nød til at dele dele opskrift med dig på et glutenfri rugbrød, det smager himmelsk og har en sprød skorpe. Det er det bedste hjemmebagte glutenfrie rugbrød jeg har smagt til dato, så prøv endelig at bage det hvis du har lyst.


Du skal brug:

 • 8 dl. vand
 • 20 g loppefrøskaller
 • 100 g glutenfri havregryn
 • 60 g majsmel
 • 50 g hel boghvede
 • 50 g boghvedemel
 • 100 g quinoamel
 • 55 g solsikkekerner
 • 50 g hørfrø
 • 35 g sesamfrø
 • 25 g græskarkerner
 • 1 1/2 tsk. himalayasalt
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. sukkerfri kakao

Sådan gør du:

Start med at blande vand og loppefrøskaller sammen, rør rundt og lad blandingen stå i ca. 15 min. Imens vejes alle de andre ingredienser af  i en skål. Det hele hældes ned i skålen med geleblandingen, lidt efter lidt imens det røres godt sammen med en grydeske. Når alle ingredienser er rørt godt sammen skal det stå i 15 min. Brødformen beklædes med bagepapir og derefter fordeles dejen ned i brødformen.

Jeg bagte brødet i ovnen ved 175 grader i 2 timer og 10 min. Da brødet var bagt færdigt, pakkede jeg det ind i et vådt viskestykke i ca 15 min. Det gør jeg for at undgå at skorpen ikke bliver for hård når brødet skal stå i ovnen så lang tid. I forhold til bagetid, som godt kan variere alt efter hvilken brødform der bruges, målte min 32 x 15 x 7.

2 replies
 1. Nicole
  Nicole siger:

  Hejsa ☺️
  Tak for dine dejlige opskrifter og skønne inspirationer.

  Lige et spørgsmål til denne opskrift: du bruger en glutenfri bageblanding. Er det til rugbrød eller hvordan kan jeg luge forstå det? 🙈 tak for hjælpen.

  Mange hilsner
  Nicole

  Svar
  • Admin-SundBevidsthed
   Admin-SundBevidsthed siger:

   Hej Nicole. Tak for din søde besked :-). Beklager meget det sene svar! Ja, jeg bruger en glutenfri bageblanding, en gul pose fra urtekram, som desværre er udgået. Så jeg skal lige have rettet opskriften til. Jeg erstatter det med lidt ekstra glutenfri Havregryn og ekstra kerner, eller hvad jeg lige har i køkkenskuffen. Kh Mette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *