JUICING, næringsstoffer serveret på et sølvfad

Kroppen er en fantastisk maskine, der har en evne til at helbrede sig selv, såfremt vi giver den de rette betingelser. Ved at spise en sund og nærende kost fyldt med vitaminer og mineraler, giver vi kroppen lov til at gøre det den er designet til, at helbrede og forynge sig selv indefra.

Dette kan gøres ved, at begynde at indtage nogle flere grøntsager i hverdagen. Mange mennesker har svært ved at få nok grøntsager, men det kan der nemt laves om på. Det kan gøres ved at begynde at JUICE sine grøntsager, det eneste der skal bruges er en juicemaskine.

Grøntsager er næringsstoffer serveret på et sølvfad, næringsstofferne har en stor betydning for, at kroppens biokemiske processer fungerer optimalt. Så det at begynde at juice og derved få nogle flere grøntsager i hverdagen, vil øge indtaget af de vigtige vitaminer, mineraler, antioxidanter, enzymer, fibre og fytokemikalier, som er med til at styrke vores immunforsvar.

Næringsstofferne beskytter vores celler og er meget vigtige i kampen mod inflammation, infektioner og for at forblive sunde og raske året rundt.

Prioiter altid at købe økologisk frugt og grønt, hvis det er muligt, derved mindskes indtaget at pesticider og sprøjtegifte i kroppen.

10 Gode grunde til at drikke grønsagsjuice

  1. Naturlig energi booster, næringstofferne går direkte i blodbanen.
  2. Forbedre eget helbred og livskvalitet.
  3. Et gladere sind, klarhed i hjernen.
  4. Stabilt blodsukker, mindre crawings.
  5. Booster immunforsvaret, grønsagsjuice er pakket med sygdoms-bekæmpende antioxidanter.
  6. Naturligt vægttab, kan være en glædelig sideeffekt, kan være med til at slippe lagret mavefedt. Men se det ikke som en kur, men en livsstil.
  7. Detox, afgifter kroppen og giver fordøjelsen ro til reducere mængden af affaldsstoffer og potentielt skadelige stoffer. Derved optimeres udskillelsesorganernes funktion – dvs. lever nyrer, lymfesystem, tarmsystem, lunger og huden.
  8. Den bedste fast food, det tager mindre end 5 min at lave en sund og nærende juice, som du nemt kan tage med på farten.
  9. Smukkere hud.
  10. Gøre at du får øje på evt. egne usunde spisemønstre og det kan dermed være med til at kickstarte en sundere livsstil. Start evt. med at registrere din kost i min gratis kostdagbog, start idag download den her.

Lad os begynde at tage ansvar for vores egen sundhed og begynde at forebygge sygedomme, istedetfor først at gøre noget, når vi er blevet syge.

Syntes du også det er svært at tygge dig igennem 600g – 1 kg grøntsager hver dag, kan juicing var en nem måde, at øge indtaget at de vigtige næringstoffer på. Mangler du viden, ideer og inspiration til at begynde at Juice, har jeg skrevet en E-bog, Juicing & Juice faste – guide, for at hjælpe dig til at komme igang med at JUICE eller måske på et senere tidspunkt måske prøve at gå på en juice faste. Guiden indeholder 32 sider og sælges som en PDF til 49kr.

8 Velsmagende JUICE – opskrifter

Her er nogle forskellige juice opskrifter, som inspiration til at starte med at juice dine grøntsager allerede idag. De er ikke kun velsmagende – de strutter af liv og nærer alle vores millioner af celler i kroppen.

Super grøntsagsjuice
1 æble
2 stilke asparges
1 skive rå rødbede
3 cm agurk
1 lille håndfuld peberfrugt
Lidt broccoli
Lidt spinat
Lidt karse
1 skive citron (øko, med skal)
1 cm. ingefær
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie

Detox – juice
1 grønt æble
2 stilke grønkål
1 citron (øko, med skal)
1 agurk
1 pære
2 stilke selleri
2 cm ingefær
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie.

I spinat er der klorofyl, spinat afgifter kroppen. Der er A-B-C vitaminer og magnesium i drikken. Agurk er god mod fordøjelsen og afgifter huden. Det er vigtigt at bruge isterninger især hvis det er grønsagsjuice, den smager bedre når grønsagsjuicen er kølet ned. Når juicen skiller, betyder det at den er levende.

Motions miraklet
1 æble
1 stilk selleri
1 agurk
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie.

Cancer – drik
100 g rosenkål
100 g rødbede
100 g granatæblekerner
100 g forårsløg
100 g broccoli ( gerne stokken)
100 g spinat
100 g kål
100 g grapefrugt (uden skal)
2 æbler
4 gulerødder
Hvidløg (smager kraftigt, så smag dig frem). Du kan også købes Garacin, som er et hvidløgsprodukt der kan købes i helsekosten.
Hældes ned i et glas med isterninger og nydes med det samme.

Skipper Skræk juice
5 gulerødder
1 grønt æble
1 håndfuld spinat
1 stilk selleri
1/4 broccoli
1 stilk grønkål
1 lime
1/2 citron (øko, med skræl)
2 cm ingefær
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie.

Denne drik indeholder klorofyl, magnesium, calcium samt A, B1,B2,B6 og C vitaminer.

Immun – Boosteren
1 æble
1 stilk blegselleri
1 lille rødbede
5 gulerødder
1/2 citron
2 cm ingefær
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie.


Broccoli juice
1 agurk
3 små hoveder broccoli
1 gulerod
2 pillede appelsiner
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie.

Broccoliens mange tusinde små forgreninger gemmer på et hav af antioxidanter, som bl.a. er med til at ruste dit immunforsvar. Broccoli er sprængfyldt med vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, K-vitamin, A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, folinsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium.

Broccoli er en vinder når vi snakker om sundhed. Broccoli kan være med til at modvirke dårligdomme i hjerte-karsystemet ved at styrke hjertet. Broccoli kan også reducere dit kolesterol, beskytte imod allergi og modvirke infektioner og betændelser og beskytter imod kræft.

Grøn juice
2 økologiske agurker
4 stilke grønkål
5 stilke bredbladet persille
4 stilke selleri
3 håndfuld spinat
3 æbler
Hældes i et glas med isterninger og 2 spsk. olie.

Sund olie
Det er vigtigt at du tilsætter en sund olie til din grønsagsjuice. Du kan også vælge at drikke din olie i et shot glas ved siden af din juice. Sund olie er vigtigt for en bedre optagelse af de fedtopløselige vitaminer A-,D-, E og K vitaminer fra grønt og frugt.

Den sunde olie er med til at stabilisere dit blodsukker, så du derved får mindre lyst til søde sager. Der findes flere gode olier på markedet, jeg kan anbefale mærkerne Nordic Natruals, Udo´Choise, Livets olie og MK olie.