En oplevelse for livet

D. 1-8 juli - 2017 rejste jeg på juice retreat med kropsinstituttet til Marrakech i Marokko, det har været en oplevelse i særklasse, som jeg aldrig vil glemme.

Jeg var så utrolig heldig at vinde et juice retreat med Kropsinstituttet, ved en konkurrence, som jeg deltog i januar måned over 12 dage. Vi skulle inspirere andre mennesker via. billeder til at implementere små sunde vaner, som på længere sigt skulle være med til at inspirere til en sundere livsstil. Juicing er en af mine helt store passioner, så jeg glædede mig helt vildt til at komme afsted.

Inden retreatet skulle vi trappe ud af alle stimulanser, som sukker, komælk, kaffe, kød, junkfood, alkohol, fisk, gluten og undgå for stærk mad. Det gjorde jeg i den første uge, den anden uge valgte jeg allerede at starte på juicekur, så jeg var godt igang med at juice når jeg kom til Marrakech. Derved ville jeg også blive fri for de værste afgiftnings symptomer, som der ofte er på dag 3-4. Jeg fandt dog ud af at jeg var 1 uge foran tid, så derfor var jeg på juice 2 uger inden jeg skulle på juice retreat.

Efter en kort flyvetur med Norwegian på 4 1/2 time landede vi i Marrekech lufthavn kl 11.00 og på den anden siden af paskontrollen, ventede Martin, som var klar til at tage imod os. Martin er indehaver af Kropsinstituttet, som ligger i København.

Efter modtagelsen blev vi kørt til vores hotel i 2 små minibusser, hotellet lå ca. 35 minutters kørsel fra lufthavnen. Vi kørte ad snørklede veje, ind til det mest eventyrligt hotel. Foran hotellet blev vi modtages af hotellets chef og Martins kone Zennie.

Vi blev budt velkommen af Martin og Zennie, og derefter blev vi vist rundt på hotellet, og den flotte have. Tænk at jeg her skulle tilbringe de næste 7 dage på dette eventyrlige hotel. Vi fik tildelt værelser og fik at vide hvem vi skulle dele værelse med. Det var selvfølgelig også muligt at sove på et eneværelse.

Hotellet var så eventyrligt, det var omringet at den smukkeste natur, hver eneste gang jeg gik en tur oplevede jeg noget nyt. Jeg var specielt fascineret af den smukke have med appelsin, lime, citron og granatæbletræer. Der voksede også abuginer, tomater, chili, oliven og masser af krydderurter i haven.


Juice retreat
Ved ankomsten fik vi udleveret vore personlige program, så vi kunne se hvornår vi skulle have behandlinger i løbet af ugen. Hver eneste dag blev vi nemlig forkælet med enten en hammam behandling, kropsmassage, en ansigtsbehandling eller en kropsbehandling af Martin. Alle terapeuterne var virkelig dygtige og omhyggelige. Vi fik også udleveret et program over hvilke tidspunkter der blev serveret friskpressede juicer og hvornår der var yoga og kropstræning. Resten af tiden kunne vi gøre hvad vi havde lyst til.

Hver morgen startede vi dagen med et glas varmt vand med citron og honning inden vi skulle dyrke 1 ½ times Yoga. Der blev serveret 4 forskellige friskpressede juicer i løbet af dagen. Hver aften fik vi serveret et glas grøntsagsafkog, som sørgede for at vi fik fyldt mineraldepoterne op. Vi fik dagligt et tilskud af spirulina-pulver, sunde olier, fibre og mælkesyrebakterier til at støtte tarmfloraen med, så de gode tarmbakterier forbliver i balance. Mælkesyrebakterier bruges til genskabelse og vedligeholdelse af en sund fordøjelse.

Hver aften var der 1 ½ times kropstræning med Martin. De i alt 3 timers træning om dagen har virkelig været godt for min krop, den er blevet styrket og blevet meget stærkere. Jeg har lært en masse øvelser, som jeg har taget med mig hjem, så jeg kan fortsætte med at styrke min krop. Jeg har ved træningen lært at trække vejret ordentligt og det er et af de vigtigste værktøjer jeg har fået med hjem fra mit Juice retreat.

På retreatet havde vi en masser tid til afslapning, stilhed og fordybelse. I stilheden, oplevede jeg, at jeg fik en masse nye ideer, øget kreativitet og jeg har fået nemmere ved at sætte fokus på der er vigtigt for mig i mit liv og priotere det.

Vi havde også tid til at tage på medinaen, som er en markedsplads, hvor der pruttes/handles om priserne. Der er rigtig meget at opleve og se på, så der kan man nemt bruge mange timer. Det var selvfølgelig også mulighed for at komme ud og se andre serværdigheder i Marrakech.

Allerede kl 14.00 skulle jeg over og have min første kropsmassage, det var MAGISK, lige det min sjæl trængte til efter at mit vækkeur den morgen vækkede mig kl 03.40 så det var ren luksus. Bagefter trak poolen, efter at komme fra kolde Danmark, skulle jeg bare have noget sol. Kl. 16.00 var der igen Juice og supergreens. Efter juicen, kaldte poolen på mig igen.

Kl. 18.00 havde vi 1 ½ times (hård) kropstræning med Martin. Jeg husker at han den første dag, udfordrede os på smerte, det at kunne holde en smerte ud.

Kl. 19.30 var der igen en grøn juice, grønsagsafkog og et glas mælkesyrebakterier.

I løbet at dagen drak jeg selvfølgelig en masse vand og gik efter træningen direkte i seng, det havde været en meget lang og fantastisk dag.


Resten af mit juicefaste retreat
Da jeg var begyndt at juice derhjemmefra, regnede jeg ikke med at få detox symptomer. Men på min 3 dag vågnede jeg alligevel op og havde mange detox symptomer. Jeg havde kvalme, koldsved og følte en stor svaghed i kroppen. Så den morgen fik jeg serveret mit varme glas honning på værelset. Det hjalp lidt på min mig, men den morgen måtte jeg desværre springe Yogaén over. Den morgen var jeg så heldig, at jeg kl. 10.00 skulle have en kropsbehandling af Martin, jeg slæbte mig derover, den ville jeg selfølgelig ikke gå glip af :-). Efter behandlingen fejlede jeg INTET og jeg gik derefter til Poolen for at slappe af. Det var vildt...

Resten af dagene nød jeg i fulde drag, jeg fik slappet af og læst et par bøger og tænk over livet. Det at være afsted med en hel gruppe på juice retreat er rigtig godt, derved kan vi støtte hinanden. Det er især godt, når duften af den Marrokanske mad blev for kraftig, eller når de andre gæster fik serveret deres farvestrålende drinks med fine paraplyer i :-).

For hver gang jeg går på juicekur, mærker jeg hvor godt jeg får det i min krop og det gør det nemmere for mig at leve sundt i min hverdag. Den følelse jeg har fået i kroppen efter juice retreatet, den vil jeg fortsætte med at have, så jeg fortsætter den sunde livsstil fremover. Jeg fortsætter også med at juice, det er blevet en livsstil for mig og en vigtig del i mit liv. Det er en nem måde at få en masse næringstoffer ind i kroppen og derved få en masse energi, glæde og overskud.

Jeg har på juice retreatet tabt mig 4 kg, fået masser af fornyet energi, overskud, et gladere sind og en følelse af lethed i min krop. Til hverdag har jeg nok at se til, med 4 børn, mit arbejde og med min store interesse indenfor kost og ernæring, som også fylder meget i mit liv. Så turen har på alle måder været helt fantastisk for min krop og sjæl.

Jeg er så betaget over hvor godt det er muligt at have det, hvis kroppen får de rette betingelser stillet til rådighed og får den kost den er designet til at leve af. Hver dag bruger kroppen masser af energi på, at fordøje den mad vi spiser. Ved at begynde at juice hjælpes kroppen med at regenerere og komme tilbage i balance. Vores krop har en fantastisk evne til at helbrede sig selv.

Vores krop bliver hver dag påvirket af luftforurening fra bilos, sprøjtegifte, tilsætningsstoffer, tungmetaller, miljøgifte, drikkevand, kosmetik, rengøringsmidler, tungmetaller fra fisk, fra plastik-emballage, transfedt, uøkologisk grønt og kød, stress og møbler. Alle disse giftstoffer kan på længere sigt påvirke vores immunsystem, hormonsystem og stofskifte, som på længere sigt kan føre til sygdom. Giftstofferne lagres nemlig i vores fedtlag, muskler, væv, celler, lever og nyrer. Derfor er det en god ide at hjælpe kroppen med at afgifte et par gange om året.

Da jeg kom hjem fra Juice retreat havde jeg slet ikke lyst til at stoppe med at juice, så derfor valgte jeg at gøre det i 1 uge mere. Så jeg endte med at juice i 4 uger, det højeste jeg har juicet er i 10 dage. Jeg har aldrig haft det bedre i min krop og jeg ville ønske at jeg kunne fortsætte med at leve af juice resten af mit liv.

Efter mit juiceretreat skulle jeg yderlige i 14 dage, udelukker, sukker, komælk, gluten, kød, alkohol, kaffe og fisk. Jeg måtte heller ikke spise for stærk mad.

Hele retreatet var så proffetionelt sammensat, vi blev forkælet og overrasket gang på gang af Martin og Zennie, der var ikke en dag der var ens. Martin og Zennie er de mest fantastiske mennesker, de har så meget passion for det de laver, de var fyldt med omsorg og hjertevarme til os alle sammen. Jeg kommer helt til at savne dem og jeg skal helt sikkert med Kropsinstituttet på et nyt juice retreat igen.

Ønsker du at tage på en rejse for både krop og sind, kan jeg varmt anbefale dig, at tage med Kropsinstituttet på juice retreat til Marrakech. Det er et juice retreat hvor du kan forkæle dig selv med en velfortjent pause fra dagligdagen, hvor du genopbygger din krop og vender hjem markant sundere, slankere og smukkere. Men måske allervigtigst: Du får et gigantisk overskud af fornyet energi, power og vitalitet og mærker dig selv helt uden filter.

Få mine bedste tips til at hjælpe kroppen med at afgifte og udrense, læs mit indlæg her.

Jeg fandt inspiration/opskrifter i bogen Den Fedeste Juicekur, den kan købes her

Jeg er lige blevet færdig med at skrive en Mini-Guide til dig, der kunne tænke dig, at komme igang med at JUICE eller måske gå på en juicefaste. Den kommer til at ligge her på min hjemmeside, jeg skriver et indlæg her på min blog og deler på de sociale medier, når den ligger klar til dig.

Save

Save