,

Juicekur

Mit formål med at Juice


Hvorfor jeg går på en juiceKUR

Mange tænker måske, hvorfor gå på en juiceKur, kroppen afgifter jo selv. Den gør den, men jeg vælger alligevel at gå på en juiceKur 1-2 gange om året. Jeg tror på at hvis vi giver vores fordøjelse ro til at udrense/afgifte, ved ikke at fylde den med mad 24/7 så vilkroppen udrense på et dybere plan. Jeg gør det i ca. 7-10 dage.

Kroppen bruger nemlig til dagligt masser af energi på, at fordøje den mad vi spiser. Ved at begynde at juice hjælper jeg kroppen med at regenerere og komme tilbage i balance. I år har jeg haft et stort ønske om at gå på en Juicekur i en længere periode på ca. 3-4 uger. 

Vores krop bliver hver dag påvirket af luftforurening fra bilos, sprøjtegifte, tilsætningsstoffer, tungmetaller, miljøgifte, drikkevand, kosmetik, rengøringsmidler, tungmetaller fra fisk, fra plastik-emballage, transfedt, uøkologisk grønt og kød, stress og møbler. Alle disse giftstoffer kan på længere sigt påvirke vores immunsystem, hormonsystem og stofskifte, som på længere sigt kan føre til sygdom. Giftstofferne lagres nemlig i vores fedtlag, muskler, væv, celler, lever og nyrer. Derfor er det en god ide at hjælpe kroppen med at afgifte et par gange om året.

Jeg har i mange år haft væske ophobninger i mine ben, specielt ved mine knæ. Det er en af de største grunde til, at jeg er startet på en længere udrensning/afgiftning af min krop. Jeg blev faktisk anbefalet at gå på vandfase i en længere periode, få at få det væk, men det har jeg ikke lyst til.

Jeg gør det også for at udforske mine daglige vaner, for at blive klogere på, hvornår det er at jeg får lyst til at spise. Ofte er det når vi skal “hygge” når jeg er træt, keder mig eller måske bare er tørstig eller har fået sovet for lidt. Det er nemt at observere sig selv, når jeg IKKE må indtaget mad, det er hver gang en øjenåbner.

Den følelse af lethed og velvære jeg får i kroppen efter en juicekur, gør at jeg hver gang bliver mere og mere bevidst om hvad jeg vælger at spise. Vælger jeg at spise noget der ikke er godt for mig, er der en regning at betale lige med det samme. Det kan være oppustet mave, tristhed, ugidelighed, ingen energi eller manglende overskud. Den pris bliver jeg mere og mere bevidst om hver gang jeg går på juice kur.

Juice retreat
Jeg var så heldig at vinde en juiceretreat til Marrakech, med kropsinstitutter i Januar måned. Dette juice retreat har jeg lige deltaget på fra d. 1-8 juli, men det vil jeg fortælle jer meget mere om i mit næste indlæg, her på min blog.

14 dage inden juice retreatet skulle vi trappe ud af alle stimulanser, samt, sukker, mælk og gluten. Det gjorde jeg så i den første uge, den anden uge ville jeg gå på juicekur, så jeg var godt igang med juicen, når jeg ankom til Marrakech. Jeg fandt dog ud af, at jeg var 1 uge foran tid, så derfor var jeg på juice 2 uger inden jeg skulle afsted. Da jeg kom hjem i lørdags havde jeg slet ikke lyst til at stoppe, så derfor valgte jeg at juice i 1 uge mere, altså i 4 uger. Idag har jeg været på juicekur i 24 dage, så jeg har 4 dage tilbage.

Ved en juicekur er det vigtigt at få proteiner, de findes naturligt i mange forskellige frugt og grøntsager. Der findes flest proteiner i grønkål, grønne ærter, hvidløg, spinat, asparges, avocado, broccoli, blomkål, champignon, banan, kirsebær eller kiwi. Jeg bruger også proteinpulver, jeg bruger det der hedder Clean Lean Protein, som er fri for gluten, mælk, soya og GMO fri. Den kan købes i flere forskellige smagsvarianter og smager rigtig godt.

På juice retreatet fik jeg hver morgen kogt vand med honning inden vores morgen juice . Om aftenen fik vi grøntsagsafkog, hvor vi fik fyldt mineraldepoterne op, sammen med forskellige friske grøntsagsjuicer. Vi fik dagligt et tilskud af spirulina-pulver, sunde olier og mælkesyrebakterier.

Tilskud jeg tager under en juicekur.
Sunde olier er et must, vores cellemembramer består af fedt og er derfor vigtigt for at cellen fungerer optimalt. Jeg tager også et dagligt indtag af fibre i rotation, for at sætte gang i fordøjelsen hvis den skulle gå helt i stå ellers bruger jeg også magnesium pulver.

Jeg tager et dagligt tilskud af spirulina-pulver, som er en klorofylholdig blå-grøn økologisk ferskvandsalge. Spirulina indeholder 60% protein og en række vitaminer. Den indeholder Vitamin B12 og Vitamin A (fra beta-karoten). B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse og til at opretholde et normalt energistofskifte. Vitamin A bidrager til at opretholde en normal hud.

NDS-Mælkesyrebakterier skal indtages inden sengetid, for at støtte tarmfloraen, så  de gode tarmbakterier forbliver i balance. Mælkesyrebakterier bruges til genskabelse og vedligeholdelse af en sund fordøjelse.

Hvad får jeg ud af at juice
Gevinsten af min juicekur er at jeg har et fantastisk humør, pænere hud, føler glæde, overskud, masser af energi, meget mindre væske i kroppen, ingen ømme fingre, sover bedre, ingen oppustet mave, stabilt blodsukker og ingen nakkesmerter. Jeg har tabt mig 4 kg, som gør at jeg nu føler mig tilpas i min krop. Alle de daglige næringsstoffer fra frugt og grøntsager er så gode for min krop og mit sind.

Under en juicekur, er noget af det vigtigste, at lytte til kroppens signaler, mærk efter og lyt altid til kroppen. Hvis jeg lige pludselig får det dårligt eller hvis det ikke føles rigtigt mere, så stopper jeg selfølgelig med min juicekur/udrensning. Men så længe jeg har det godt er mit mål 4 uger på juicekur. Derudover syntes jeg det er vildt spændende at prøve at juice i en længere periode, og jeg elsker at juice, det er blevet en af mine store passioner.

Efter min juicekur skal jeg yderlige i 14 dage, udelukke, sukker, komælk, gluten, kød, alkohol, kaffe og fisk. Jeg må heller ikke spise for stærk mad. Ikke så smart her i min sommerferie, men lykken er ikke bare mad for mig, lykken er at være sammen med mine 4 børn. Så der bliver mit fokus, så kan jeg tage et glas koldt Rosé vin efter ferien.

En juicekur er ikke en slankekur
Jeg vil ALDRIG gå på juicekur bare for at tabe mig, Jeg vil til enhver tid bare spise masser af grøntsager og protein iform af kylling, fisk, æg eller kalkun. Skære ned på kulhydraterne og spise mere sundt fedt. Det vil også give et varigt vægttab, det gør en juicekur ikke, med mindre vi ændre vores vaner efter kuren og det er kun de færreste mennesker det lykkedes for.

Få mine bedste tips til at hjælpe kroppen med at afgifte og udrense, læs mit indlæg her.

Jeg fandt inspiration/opskrifter i bogen Den Fedeste Juicekur, den kan købes her

Jeg er igang med at skrive en gratis mini-guide til dig, der kunne tænke dig at komme igang med at JUICE. Den kommer til at lægge på min hjemmeside efter sommerferien.

Lægen
Kontakt altid lægen inden du går på en juicekur, hvis du har en kroniske sygdom eller andre helbreds problemer. Der er personer der ALDRIG skal gå på en udrensning/juicekur, det er børn, gravide og hvis man har en spiseforstyrrelse.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *