,

Glutenfri Granola

Glutenfri granola

Her har du opskriften på den lækreste glutenfrie granola. På travle dage, kan morgenmaden hjemme hos os ofte være soya yoghurt med granola. Mine børn er rigtig glade for granola, derfor laver jeg altid en kæmpe portion, så vi altid har det i huset. Granola er et sundt valg, da den er pakket med proteiner, fibre, omega 3 og omega 6 fedtsyrerfyldt og den er derfor sundhedsfremmende.


Du skal bruge:

Ca. 3 store glas, det er en stor portion.

100g mandler
100g valnødder
2 dl. Hel boghvede
1/2 citron
2 dl. Kokosmel eller kokosflager
2 dl. Chiafrø
1 dl. Hørfrø
2 dl. Græskarkerner
2 dl. Solsikkekerner
1 dl. Kakaonibs
2 spsk. Kanel
2 spsk. Kokossukker
2 dl. Klar fiber sirup


Sådan gør du:
Aftenen før ligger du mandlerne, valnødderne og boghveden i blød i hver sin skål. I boghveden tilsættes saften fra en 1/2 citron til vandet. Har du mulighed for at skift vandet efter et par timer er det en god ide at gøre dette. Derefter skal det stå natten over. Ved iblødsætning af nødderne, øges mængden af næringsstoffer og vitaminer. Bitterstoffer fjernes og smagen blive mere sød og nøddeagtig og nødderne bliver lettere at fordøje.

Næste dag hælder du vandet fra mandler, valnødder og boghveden og skyller dem godt. Derefter hakkes mandler og valnødder  groft i en minihakker eller med en kniv. Så hælder du alle ingredienserne sammen i en stor skål og rører dem sammen. Blandingen hældes på en bageplade beklædt med bagepapir, også fordeles fiber sirup rundt imellem ingredienserne.

Bag blandingen på 180 grader i ca 40 min, eller til blandingen er let gylden. Vend rundt i granolaen af og til imens den er inde i ovnen. Når granolaen er færdig, skal du lade den køle helt af og derefter komme den op i et glas.

Har du en dag hvor du er hjemme det meste af dagen, vil det en god ide istedetfor at tørre granolaen i ovnen på lav temperatur ca. 70 g varmluft i ca. 8-10 timer. Sæt en grydeske i klemme i ovndøren, så dampen kan slippe ud.

Når granolaen er tørret kan der evt. tilsættes tørret frugt, det kan være tørrede blåbær, tørrede tranebær, morbær, gojibær, tørrede figner eller hakket mørk chokolade.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *