Citronmåne
Glutenfri citronmåne
Jeg har sat mig for, at bage en glutenfri citronmåne, der overhaler den du kan købe i supermarkedet og på tanken. Den legendariske citronmåne er fyldt med mange forskellige tilsætningsstoffer, holder sig i månedsvis og er klistret ind i plastik. Men alligevel er det en af landets mest solgt kager, det er en sandkage, med citronsmag og glasur.
Jeg bagte i går den mest lækre glutenfrie citronmåne og den smagte himmelsk. Så her kommer opskriften, hvis du skulle få lyst til at bage den selv. Derefter må du selv bedømme om den overgår den der købes i supermarkedet.
Du skal bruge:
100 g Marcipan
80 g Økologisk palmesukker
100 g Blødt økologisk smør
Saften fra en 1/2 økologisk citron
Finrevet skal fra 1 økologisk citron
1 Økologisk vaniljestang
2 Økologiske æg
50 g Økologisk Quinua mel
Ved brug af palmesukker bliver kagen lidt mørkere i udseende, ønskes kagen mere gul, brug da økologisk rørsukker.
Glasur:
75 g Sukrinmelis
Saften fra 1/2 økologisk citron (brug skallen fra denne citron, som pynt til kagen)
Bland op med lidt vand, så glasuren ikke bliver for “sur”.
Pynt til kagen:
Reven citronskal fra en økologisk citron
Frysetørrede hindbær
Skovsyreblomster, dem havde jeg desværre ikke
Sådan gør du:
Start med at smelte smørret i en gryde ved svag varme, så det bliver lidt blødt, det skal ikke smeltes helt. Skær marcipanen i små skiver, put det i en skål sammen med sukker, det bløde smør, vanilje fra vaniljestangen, citronsaft og den fintrevne citronskal. Pisk massen, så den bliver let og luftig. Pisk æggene i – et ad gangen. Tilsidst vendes melet i massen med en grydeske.
Beklæd en tærteform med bagepapir og hæld dejen ned i formen. Tænd ovnen på 175 g og bag kagen i ca. 30 min.
Lad kagen køle helt af inden der puttes glasur på kagen.
Flormelis (sukrinmelis) og citronsaft blandes sammen, som glasur og fordeles den ud over kagen. Pynt tilsidst kagen med reven citronskal, frysetørrede hindbær og skovsyreblomster.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!