Glutenfri chiaboller
Glutenfri chiaboller
Til morgenmad får vi her i huset, oftest brød i weekenden og jeg bager altid glutenfrit brød. Så jeg bager tit disse supre lækre glutenfrie boller, som også indeholder de sunde chiafrø.
Her har du opskriften.
Ca. 12 boller.
Du skal bruge:
2 spsk. Chiafrø, læg dem 2 spsk. vand (15 min)
100 g fuldkornsrismel
100 g glutenfri havregryn
1/2 pakke øko gær
2 spsk. Fiber – HUSK (vigtigt: Den til bagning)
3 dl. lunkent vand
1 spsk. kokosolie eller olivenolie
Sådan gør du:
Chiafrø kommes somsagt i 2 spsk. vand og det skal stå i 15 min, indtil frøene har suget vandet til sig. Bland alle ingredienser sammen og til sidst tilsætter du Chia-blandingen.
Form bollerne, smør med lidt mandelmælk og drys chaifrø over tilsidst.
Tænd ovnen på 200 g og bag bollerne i en alm. ovn i 40 min indtil de bliver gyldenbrune. Derefter skruer du ned på 180 grader og bag dem færdige nederst i ovnen i CA. 10 min mere. Tildæk evt. bollerne de sidste 10 min med bagepapir.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!