Ide til morgenmad

Chiagrød er en nem måde, at få et sundt og nærende måltid på. Så her er en opskrift på chiagrød, som jeg selv er blevet stor fan af. Du starter aftenen inden af forberede din morgenmad, chiagrød smager rigtig dejligt er meget nemt at lave.

Chaifrø stammer fra Mexico, det latinske navn for frøene er salvia hispanica. Salvia planten er en urt, blomsterne på planten er lilla eller hvide og kommer i klynger, planten blomstrer en gang om året. Chiafrø er en superfood, da chiafrø indeholder en ekstra stor mængde af de gode næringsstoffer, som antioxidanter, proteiner, kostfibre, kalium og omega-3 fedtsyrer.

2 spsk. chiafrø indeholder mere omega-3 fedtsyrer end en laksefilet. Chiafrø indeholder mere en 20% omega-3 fedtsyrer og 30% kostfibre. Chiafrø indeholder 4 gange så mange kostfibre, end hørfrø og er et af planterigets bedste kilde af omega-3 fedtsyrer.

Du kan strø chiafrø på din morgenmad, bruge dem til bagning (kager, brød, knækbrød), bruge dem i salater, smoothies eller grød. Fibrene er også rigtig gode til at sætte gang i fordøjelsen.


Chiagrød:

Du skal bruge:

2 spsk. chiafrø

2 dl mandelmælk

Vanilje pulver


Sådan gør du:

Du tager chia frøene og lægger dem i blød i mandelmælk, derefter sætter du skålen ind i køleskabet natten over. Næste morgen tilsætter du så lidt vaniljepulver, alt efter smag og rører rundt. Pynt til sidst med lidt friske bær på toppen.

Du kan også vælge at give din chiagrød lidt mere sødme, ved at lave din egen eks. mangopure. Den laver du ved at blande mango med lidt mandelmælk, chiafrø og lidt vaniljepulver. Du kunne også lave en jordbær, hindbær eller blåbærpure, som du laver på samme måde. Du skal bruge en stavblænder eller en minihakker til at lave din pure med.

Du starter med at putte chiagrød i et glas, derefter et lag pure og sådan skifter du indtil glasset er fyldt op, slut af med chiagrød… Bon appetit.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *