Chiaboller

Chiaboller

Jeg har her en rigtig god opskrift på nogle super lækre glutenfrie Chia-boller, som jeg gerne vil dele med dig.

Der er rigtig mange sundhedsfremmende fordele ved at indtage Chiafrø dagligt. Chiafrø er rige på antioxidaner, proteiner, n-3 fedtsyrer, og har et højt indhold af mineraler som, magnesium, jern, fosfor, kalium og calcium. Chiafrø er rige på kostfibre, som giver en god mæthedsfornemmelse og sætter gang i fordøjelsen.

Chiafrø indeholder:

# Der er 6 gange så meget kalsium end i mælk
# 15 gange så meget Magnesium end i broccoli
# 30 % flere antioxidaner end i blåbær
# 3 gange mere jern end i spinat
# 25 % flere kostfibre end i hørfrø
# 2 spsk. økologiske chiafrø indeholder mere omega 3 end en hel laksefilet

Chiafrø kan anvendes på morgenmaden, i bagværk, i smoothies eller i din egen hjemmelavede müsliblanding.


Opskriften på Chiaboller har du her.

Du skal bruge: Ca. 12 boller

2 spsk. Chiafrø, læg dem 2 spsk. vand (15 min)

100 g fuldkornsrismel

100 g glutenfri havregryn

1/2 pakke øko gær

2 spsk. Fiber – HUSK (vigtigt: Den til bagning)

3 dl. lunkent vand

1 spsk. kokosolie/oliveolie


Sådan gør du:

Chiafrø kommes somsagt i 2 spsk. vand og det skal stå i 15 min, indtil frøene har suget vandet til sig. Bland alle ingredienser sammen og til sidst tilsætter du Chia-blandingen.

Form bollerne, smør med lidt mandelmælk og drys chaifrø over tilsidst.

Tænd ovnen på 200 g og bag bollerne i en alm. ovn i 40 min indtil de bliver gyldenbrune. Derefter skruer du ned på 180 grader og bag dem færdige nederst i ovnen i CA. 10 min mere. Tildæk evt. bollerne de sidste 10 min med bagepapir.

Læs mere om bagefibre HUSK her.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.