Chiaboller
Chiaboller
Jeg har her en rigtig god opskrift på nogle super lækre glutenfrie Chia-boller, som jeg gerne vil dele med dig.
Der er rigtig mange sundhedsfremmende fordele ved at indtage Chiafrø dagligt. Chiafrø er rige på antioxidaner, proteiner, n-3 fedtsyrer, og har et højt indhold af mineraler som, magnesium, jern, fosfor, kalium og calcium. Chiafrø er rige på kostfibre, som giver en god mæthedsfornemmelse og sætter gang i fordøjelsen.
Chiafrø indeholder:
# Der er 6 gange så meget kalsium end i mælk
# 15 gange så meget Magnesium end i broccoli
# 30 % flere antioxidaner end i blåbær
# 3 gange mere jern end i spinat
# 25 % flere kostfibre end i hørfrø
# 2 spsk. økologiske chiafrø indeholder mere omega 3 end en hel laksefilet
Chiafrø kan anvendes på morgenmaden, i bagværk, i smoothies eller i din egen hjemmelavede müsliblanding.
Opskriften på Chiaboller har du her.
Du skal bruge: Ca. 12 boller
2 spsk. Chiafrø, læg dem 2 spsk. vand (15 min)
100 g fuldkornsrismel
100 g glutenfri havregryn
1/2 pakke øko gær
2 spsk. Fiber – HUSK (vigtigt: Den til bagning)
3 dl. lunkent vand
1 spsk. kokosolie/oliveolie
Sådan gør du:
Chiafrø kommes somsagt i 2 spsk. vand og det skal stå i 15 min, indtil frøene har suget vandet til sig. Bland alle ingredienser sammen og til sidst tilsætter du Chia-blandingen.
Form bollerne, smør med lidt mandelmælk og drys chaifrø over tilsidst.
Tænd ovnen på 200 g og bag bollerne i en alm. ovn i 40 min indtil de bliver gyldenbrune. Derefter skruer du ned på 180 grader og bag dem færdige nederst i ovnen i CA. 10 min mere. Tildæk evt. bollerne de sidste 10 min med bagepapir.
Læs mere om bagefibre HUSK her.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!