Ernæringsterapeut – DET

Færdiguddannet, som ernæringsterapeut

Drømme bliver afløst af nye drømme..

Jeg syntes det er fantastisk, som menneske, at blive klogere på livet. Jeg havde en drøm, min drøm var at blive uddannet som ernæringsterapeut, at blive klogere på den fantastiske krop, som vi er blevet udstyret med.

Min drøm gik i opfyldelse d. 11 juni 2016, der bestod jeg nemlig min eksamen og kan nu kalde mig ernæringsterapeut – DET. Jeg var stolt og glad, det var en stor dag for mig og det har været en fantastisk rejse jeg har været ude på. Jeg er blevet så meget klogere på livet, krop, kost, sind og fået så meget selvindsigt og indre visdom, meget mere end jeg nogensinde havde turde håbe på. Min studietid har været en af de mest fantastisk berigende perioder i mit liv.

Men det har også været 4 intense år for mig, hvor jeg først skulle bestå anatomi, fysiologi og sygdomslære før jeg kunne starte på selve studiet på center for ernæring og terapi. I September 2013 startede jeg så på CET – center for ernæring og terapi i København. Jeg passede mine studier ved siden af mit arbejde og mine 4 børn. Det har til tider været hårdt, men jeg så heldigvis kun en vej og det var FREMAD.

Uddannelsen som ernæringsterapeut skal afsluttes med at skrive en hovedopgave, jeg valgte at skrive om emnet depression. Så i oktober 2015 startede jeg på at skrive opgaven, som var en stor udfordring for mig, da jeg aldrig har skrevet en sådan opgave før. Emnet depression er et kæmpe område og var meget spændende at arbejde med. Jeg valgte at sætte min blog på pause for at kunne fokusere 100 % på min opgave. Jeg kom frem til at min opgave skulle hedde, Depression – Spis dig til et bedre humør.

Jeg valgte bl.a. at skrive om emnet depression, da jeg selv via. 3 store personlige livskriser i mit liv, til tider har kæmpet med mit eget humør. Det er også grunden til at jeg har fået så stor en interesse indenfor kost og ernæring, da det er fuldstændig vildt hvordan kost og livsstilsændringer har ændret mit eget liv.

Depression er et emne jeg gerne vil arbejde videre med indenfor ernæringsterapien. Derfor ønskede jeg at få en større viden specielt indenfor dette området. Jeg føler mig nu mere rustet til mødet med mine fremtidige klienter, som lider af en let til middel depression eller som har haft et faldende humør over en længere periode. De klienter vil jeg specielt gerne hjælpe, på vejen til et få et gladere sind.

Jeg blev færdig med min hovedopgave lige op til deadline, som var d. 2 Maj-16. Min hovedopgave skrev jeg til andre ernæringsterapeuter, for at dele de “værktøjer” jeg kom frem til i min opgave. Jeg gik også i gang med at lave en folder omkring depression til mine kommende klienter. En folder med information, tips og ideer til hvad en klient kan gøre hvis han/hun lider af en let til middel depression, eller blot ønsker at forebygge et faldende humør. Jeg syntes folderen blev rigtig god og jeg havde den også med til min eksamen.

Eksamensdagen forløb rigtig godt, det var en dejlig dag, men også en vemodig dag. Dagen blev afsluttet med champagne, festmiddag, og et højt humør. Jeg har lært så mange skønne kvinder at kende og det har været så berigende at tilbringe så meget tid, sammen med personer der deler den samme passion indenfor kost og ernæring. Så defor var også en meget vemodig dag, da vi nu ikke kommer til at se hinanden så tit mere.

Men, rejsen fortsætter, nu ser den grundlæggende viden på plads, nu skal jeg bare have noget mere erfaring og videruddanne mig og blive endnu klogere på krop, kost og sindet. Læring og udvikling stopper aldrig og jeg er spændt på hvad min næste drøm indeholder..

LIVET ER EN GAVE.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *