Afsluttende eksamen

Afsluttende eksamen

Jeg bliver færdig uddannet som ernæringsterapeut d. 12 juni-16. Vi skal på uddannelsen som ernæringsterapeut, afslutte uddannelsen med at skrive en hovedopgave, og forsvare den til eksamen.  Jeg har valgt at skrive om emnet depression, som er et utroligt stort og spændende område.

Jeg vil gerne som kommende ernæringsterapeut, give mit input til, at der er meget vi selv kan gøre, for at behandle en let til middel depression. Bl.a. ved at ændre vores kost, livsstil og dyrke noget motion.

Jeg syntes vi skal vælge at HANDLE, i stedet for at lade os BEHANDLE. Så vi kan vælge at tage AKTIV del i vores sundhedsproces. I stedet for udelukkende at være PASSIVE i sygdomsprocessen og lade os behandle af antidepressiv medicin.

Der bliver idag langet rigtig meget antidepressiv medicin over disken. Ifølge sundhedsstyrelsen er forbruget af SSRI “lykkepiller” steget over de sidste år. P.g.a. en stigende stress i samfundet i søgen efter det “gode liv”. I Danmark er der ca. 200.000 mennesker der er ramt af en depression er tallet er stødt stigende.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) vurderer at depression vil være den største udgift på verdens sundhedsbugdetter i 2030. Depression vil med andre ord blive en større byrde for verdens befolknings sundhed end AIDS, overvægt, rygning, forurening og kræft.

Min afsluttende eksamensopgave tager rigtig meget af min tid, faktisk alt min tid. Opgaven skal afleveres 2 Maj – 16. Derfor vil jeg ikke være så aktiv på min blog indtil efter sommerferien:-).

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *