,

Nytårs Menu

Nytårs Menu

Jeg vil her dele vores nytårsmenu med jer, jeg kommer med flere forslag og opskrifter til, hvad jeg kunne finde på at sætte på menuen en nytårsaften.

I min familie starter vores nytårsaften med at børnene pynter huset med serpentiner og vi dække sammen vores fest nytårsbord. Nytårsbordet bliver pyntet med bl.a. serpentiner, bordbomber og konfetti. Vi køber altid sjove nytårshatte og tager vores fineste festtøj på. Og med 4 børn i huset, er det altid en FEST.

Vores aften starter kl. 18.00 hvor vi hører dronningens nytårstale. Der er ofte lidt snack og neget at drikke, som børnene også må/kan få. Nedenfor har jeg listet et par eksempler op på nogle forskellige snack.

Snack:

Vi får serveret vores ”velkomstdrink” i et champagneglas, som består af ½ danskvand og ½ Voelkel æblesaft, med isterninger i.

 

Vores Nytårsmenuen:

Forret:

  • Rejecocktail, jeg bruger altid denne helt specielle dressing imellem salat og rejer.
    Vi får også altid hjemmebagt glutenfrit flutes til.
  • Røget laks, på hjerte salatblad, med grønne asparges og dressing, der får vi også et hjemmebagt stykke glutenfri flutes.


Hovedret:

  • Oksemørbrad

Vi får ofte oksemørbrad inde fra Sallings slagter, det kød er så lækkert og mørt, det bedste jeg har smagt.

Oksemørbraden bliver tilberedt således:
Først brunes den på panden, derefter komme den i et ildfast fad ved 160 grader i ca. 30-40 min. Temperaturen inde i kødet skal være 62-65 grader, dette måles med et stegetermometer. Derefter skal kødet hvile i ca. 20 min, indpakket i et viskestykke. Sovsen køber vi også altid inde hos slagteren i Salling.

Jeg er vild med kartofler, og vil derfor dele denne opskrift på kartofler i fad:

Men ofte laver jeg også:

  • Bagte kartofler
  • Hasselbagte kartofler


Som tilbehør kan det være forskellige salater:

 

Dessert:

 

Kransekagen:
Jeg plejer at lave kransekage toppe, men de er fyldt med sukker. Så i år vil jeg lave kransekage, hvor der ikke er sukker i. Vi lavede kransekage igår, se den fantastiske opskrift på Madbanditten. Vi startede med at lave hjemmelavet marcipan og bagte kransekagerne og de vel meget vellykket og smager himmelsk.

Kl 24.00 er der kransekage og champange, til børnene serveres der en børne champange (den ene gang om året) eller sukkerfri Voelkel æblesaft. Også vi hopper vi sammen, ind i det nye år…

Derefter er det tid til at fyre fyrværkeri af og byde det nye år velkommen!


GODT NYTÅR til jer alle sammen!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *