Ingefær chokoladekage
Har du lyst til noget sødt ?
Jeg har aldrig før eksperimenteret med ingefær i en kage, men det er nu blevet afprøvet. Resultatet blev rigtig godt, men mine børns kommentar var dog, mindre ingefær næste gang, ellers var kagerne godkendt:-). Så er kagen til mindre børn, så prøv dig frem med hvor meget ingefær der skal i kagen.
Du skal bruge:
250 g. Dadler
2 dl. Æble saft
70 g. Smør (evt. kokusolie) eller 50 g smør og 20 g kakaosmør
80 g. Hakkede valnødder
50 g. Kakaopulver
4 Æg
20-30 g. Ingefær (ca)
50 g. Fuldkornsrismel
1/2 tsk. Natron
Sådan gør du:
Start med at koge dadlerne i æblejuicen i 5 min. Alt fedtstof og kakaopulver puttes i en foodprocesser med kniv, sammen med dadlerne og æblemosten. Du kan også brug en stavblender til at purere dadlerne med. Kom derefter æg i et efter et, riv ingefær og tilfør det dejen. Rør tilsidst rismel og natron i og vend de hakkede valnødder i dejen med en ske.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Kagen bages i ovnen ved 170g i ca 35 min.
Pynt evt. med reven appelsinskal på toppen af kagerne.
NB: Bruger du kakaosmør, så får kagen en mere gennemtrængende chokolade smag.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!