Ingefær chokoladekage

Har du lyst til noget sødt ?

Jeg har aldrig før eksperimenteret med ingefær i en kage, men det er nu blevet afprøvet. Resultatet blev rigtig godt, men mine børns kommentar var dog, mindre ingefær næste gang, ellers var kagerne godkendt:-). Så er kagen til mindre børn, så prøv dig frem med hvor meget ingefær der skal i kagen.


Du skal bruge:

250 g. Dadler
2 dl. Æble saft
70 g. Smør (evt. kokusolie) eller 50 g smør og 20 g kakaosmør
80 g. Hakkede valnødder
50 g. Kakaopulver
4  Æg
20-30 g. Ingefær (ca)
50 g. Fuldkornsrismel
1/2 tsk. Natron

 

Sådan gør du:

Start med at koge dadlerne i æblejuicen i 5 min. Alt fedtstof og kakaopulver puttes i en foodprocesser med kniv, sammen med dadlerne og æblemosten.  Du kan også brug en stavblender til at purere dadlerne med. Kom derefter æg i et efter et, riv ingefær og tilfør det dejen. Rør tilsidst rismel og natron i og vend de hakkede valnødder i dejen med en ske.

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Kagen bages i ovnen ved 170g i ca 35 min.

Pynt evt. med reven appelsinskal på toppen af kagerne.

NB: Bruger du kakaosmør, så får kagen en mere gennemtrængende chokolade smag.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *