En travl hverdag – 7 dages juicekur

En travl hverdag…

Torsdag d. 1 oktober-15 besluttede jeg mig for at gå på en 7 dages Juicekur. Jeg havde i en uge tid gået med en frygtelig svimmelhed, så noget skulle der ske. Jeg var så svimmel at jeg ikke kunne rejse mig fra min seng, og blev faktisk rigtig bange. Jeg fik en tid hos lægen, hvor jeg fik taget flere forskellige blodprøver, men alle tal var heldigvis rigtig fine. Mit blodsukker var også begyndt at blive meget ustabilt, og trangen til sødt, dukkede op dagligt. Så ved jeg at det er tid at rette lidt ind igen.

Jeg ved godt at det at jeg er svimmel er fordi jeg har for meget at se til. Min uddannelse, som ernæringsterapeut, tager ALT min fritid og jeg har nu læst i 3 år. Jeg er alene med mine 4 børn, og når de ikke er ved min side, bruger jeg alle mine vågne timer på at læse, samtidig med at jeg har mit arbejde. Oven i det hele har jeg startet denne blog, da jeg har en drøm om at arbejde, som ernæringsterapeut, når jeg bliver færdiguddannet til næste sommer.

Så nu RÅBER min krop til mig, at jeg skal SLAPPE AF. Jeg har nu indset at jeg er nød til at skære ned på læsningen, for at passe på mig selv. Derfor besluttede jeg mig for at ændre nogle ting. Det første jeg startede med var at lægge alle mine bøger fra mig, og samtidig besluttede jeg mig for at gå lange ture hver dag i skoven og ved stranden. Samtidig med at jeg startede op på en 7 dages juicekur.

For et par mdr siden, købte jeg bogen den fedeste juice kur og syntes der er mange rigtige gode opskrifter i den. Jeg har dog kun prøvet den 3 dages juicekur, men denne gang ønskede jeg at gå dybere i min udrensning. Så nu var det tid til at afprøve den 7 dages juicekur.

Jeg tror på at det er godt en gang imellem at give kroppen ro og tilføre den en masse næringsstoffer, så den får overskud til at reducere mængden af affaldsstoffer, så kroppen mere effektivt kan klare dem, der allerede er i systemet – samt tilføre de næringsstoffer kroppen mangler.

Jeg er nu blevet bevidst om hvad god og nærende mad gør ved min krop. Jeg har nemlig prøvet at ha det RIGTIG godt, og derfor vil jeg selvfølgelig ha det sådan hele tiden. Men det kræver et stort arbejde og overskud, for altid at være på forkant med maden. Det er en af de ting der stadig halter hos mig, at være forberedt, så jeg er sikker på at jeg har sundt og nærende mad klar til næste måltid.

Symptomer hos mig før Juicekuren

 • Svimmelhed
 • Træthed
 • Tør hur/tørre ben
 • Væskeophobning i kroppen
 • Hovedpine
 • Mindre energi, end jeg plejer at have
 • Trang til søde sager
 • Vægtforøgelse

Se her hvilke symptomer der kan være tegn på, at din krop vil ha godt af en Detox/afgiftning.

Så da beslutningen om den 7- Dages juicekur var taget, tog jeg op og handle stort ind, sammen med mine 3 drenge. Da jeg kom hjem lagde jeg et indslag ind på min facebook side og min instagram, om at jeg ville starte op på denne juicekur og lovede at lægge billeder ind hver. Så er det også nemmere at holde juicekuren;-).

Fredag d. 2 okt. starter min juicekur. Mine 4 børn var meget interesseret og syntes det var rigtig sjovt at være med til at lave alle de forskellige juicer. Så jeg måtte under hele juicekuren lave en ekstra juice for at der var nok til mig selv:-).

Jeg havde lidt hovedpine på de første dage, men ingen crawings. Det er så fedt at få et stabiltblodsukker, så bliver jeg fri for at blive fristet af alt det søde. Det er ofte de første 3 dage plejer er være værst med hovedpine og crawings. Men det er faktisk gået som en leg, det har været nemt at holde Juicekuren, da jeg kunne se hvor godt jeg fik det.

Efter juicekuren

 • Det allervigtigste, min svimmelhed er væk.
 • Mit overskydende fedt er forsvundet, 3 kg.
 • Jeg har fået masser af energi igen.
 • Trangen til søde sager er helt væk.
 • Mine væskeophobninger i kroppen er væk.
 • Ingen hovedpine og en dejlig blød hud, især på mine ben.

I forbindelse med en fastekur jeg var på, på min uddannelse som ernæringsterapeut, har jeg nu lært, at det er meget vigtigt hvordan jeg starter op med maden efter en faste/juicekur. Efter dette faste retreat fik jeg statet op med en sund chokolademuffin, da jeg skulle fejre min søns 4 års fødselsdag. Det var vildt, som det triggede min sult, jeg spiste og spiste og spist. Det var jeg ikke helt forberedt på.

Jeg havde fastet i 6 dage og blev virkelig overrasket over hvor sulten jeg blev, bare ved at starte op på at spise igen. Jeg følte mig slet ikke mæt uanset hvor meget jeg spiste. Så denne gang er jeg startet op på lette salater og intet sødt overhovedet. Her 1 uge efter fasten, har jeg det stadig rigtig godt og jeg har stadig et stabilt blodsukker og ingen trang til de søde sager:-).

Så jeg kan varmt anbefale at gå på en juicekur, dog ikke hvis du vil gøre det, fordi du ønsker at tabe dig.
Går du fra en usund livsstil, er det meget vigtigt at du forbereder din krop på en juicekur, inden du starter. Læs mere om hvordan du forbereder din krop på at Starte op på et detox forløb.

Se her hvorfor du skal gå på en 7 dages juicekur.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *