Mit forhold til sukker

Mit forhold til sukker

Jeg har efterhånden fået øjnene op for sukkerets negative indflydelse på min/vores sundhed.

Mine personlige erfaringer med sukker er så vild, lige så snart jeg indtager sukker påvirker det mit nervesystem. Jeg bliver med det samme trist, får uro i min krop, tænker for meget på fortiden, bekymrer mig om fremtiden, også får lyst til at rejse væk og bosætte mig i et land, fyldt med smukke solstråler hver dag.

Så det er en kæmpe befrielse at finde ud af, at det “bare” er sukker der påvirker mit nervesystem så kraftigt. Så efter jeg har fundet ud af at det er sukker, som jeg ikke tåler, holder jeg mig helst helt fra sukker den dag idag. Dog ikke hvis det drejer sig om en Summerbird flødebolle, så indtager jeg sukker :-). Men bare det er chokolade af en god kvalitet, så virker det heller ikke så kraftigt på mit nervesystem. Så derfor lidt, men godt..

Jeg bliver dog en gang imellem stadig fristet af mit fortids yndlingsslik, som var tyrkiskpeber, chokolade, skildpadder eller “marzipan” fra Ritter Sport, fra min tid som ”sukkerjunkie”. Men jeg er heldigvis kommet så langt, at jeg ikke vil betale prisen for at spise det mere. Det betyder nemlig flere dage hvor jeg er trist og i dårligt humør og hvor jeg tænker rigtig meget på fortiden.

Og tro mig jeg har afprøvet det af flere gange, kan det virkelig være rigtigt?? Kan det virkelig passe at sukker påvirker mit nervesystem så kraftigt? Ja, det er det..

Så lider du af uro i kroppen, depression, angst, tristhed eller andre psykiske problemer, så prøv at udelukke sukker fra din kost i en periode på bare 4 uger. Dette er ment som et test forsøg, men jeg er sikker på at du vil blive overrasket over forandringen.

Min søde tand:
Jeg HAR en sød tand men vælger at finde sunde kager og andet guf i stedetfor at undertrykke mine behov for noget sødt, det tror jeg er meget sundere end 100% at fornægte sig selv de søde sager. For mig fungerede det i starten med at jeg havde en dag om ugen, hvor jeg har spist lige hvad jeg havde lyst til. Jeg tror ikke på at fornægtelse, bringer noget godt med sig.

Men får jeg min grøntsager, olie og fibre bliver mit blodsukker stabiliseret og derved føler jeg slet ikke trang til noget sødt.

Hvis fristelsen melder sig, findes der så mange forskellige sunde kager, uden sukker, der smager helt fantastisk. De burde næsten være usunde, så godt smager de. Prøv evt. at bage disse dadel muffins eller dadelkugler. Jeg elsker også at lave glutenfrie hindbærsnitter, som dem du ser på øverste bilede på dette indslag, de smager himmelsk. Opskriften på de glutenfrie hindbærsnitter finder du her.

Jeg kan anbefale Lisbeth Tordendahl´s bog DET SØDE sundhed & nydelse. Der er et væld af skønne opskrifter, der helt sikkert kan inspirere dig. Jeg syntes den er fantastisk og har selv prøvet mange af opskrifterne af.

Det er vigtigt at finde/vælge nogle sunde alternativer til det vi ønsker at spise.


Livsstilsændringer:
Det har taget mig mange år at ændre min livsstil, jeg har at tage små skridt hver eneste dag, jeg tror på at det er det der gør forskellen. Det er ikke det vi gør engang om ugen eller et par gange om ugen, men det vi gør hver eneste dag.

Indsigt:
Mit gennembrud, ved min livsstilsændring, kom ved indsigt. Den dag jeg mærkede hvor godt jeg fik det uden sukker/mælk/gluten, hvor glad og fuld af energi jeg var, blev mit point of no return, det blev et stort vendepunkt for mig i mit liv. Derefter valgte jeg at holde fast på min nye livsstil.

For selvfølgelig vil jeg være GLAD/LYKKELIG, den følelse havde jeg ikke haft i mange år. Så da jeg  mærkede den følelse over en længere periode, var er der jo ingen anden vej tilbage, end at holde kosten.

Vægttab:
Jeg har altid ønsket at tabe mig, jeg har altid syntes at jeg vejede et par kg for meget. Så mit focus har ofte været ønsket om at tabe mig, bare liiiige de 2-3 kg. Så ved denne drøm er det vigtigt at begynde at bygge mit fundament og derved komme tættere på min drøm.

Det er vigtig at være grundig, forberedt med maden og gøre sit bedste, hver eneste dag. ”Falder vi i” er det op på hesten igen og lære at vores ”fejl”.

Diæter virker heller ikke! Jo, midlertidigt virker de, men vil du KUN være sund midlertidigt?
Ønsker vi at være sunde, så kommer vi ikke uden om at skulle ændre vores livsstil. Derfor er det vigtigt at ændre vores livsstil, så vi forbliver sunde.

Følg min råd om hvad vi kan gøre af tiltag for at holde et varigt vægttab.

Den bedste slankekur er den du ikke mærker du er på!!

MEN HUSK, det vigtigste er at det du gør hver dag, er det der skaber dine resultater.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *