Hjemmelavede flødeboller

Jeg har længe rigtig gerne ville prøve at lavehjemmelavede flødeboller. Resultatet blev ok, af at være første gang, men jeg vil gerne prøve at lave flødebollerne igen. Jeg syntes at flødebollerne var for søde, men det er sikkert fordi jeg ikke spiser sukker til dagligt.


Du skal bruge:
Ca. 12 stk.

  • 300 g økologisk ren sukkerfri marcipan.
  • 150g sukker
  • 1 dl. vand
  • 75 g pasteuriserede æggehvider
  • 200 g mørk 70 % økologisk sukkerfri chokolade

 

Sådan gør du:
Start med at rulle marcipanen ud med en kagerulle, med bagepapir både over og under marcipanen, så slipper marcipanen nemmere kagerullen. Marcipanen rulles ud til en tykkelse på 3-5 mm. Brug en udstikker til at trykke bundende ud med. Bundene skal bages i ovnen ved 180g i cirka 8-12 min, men hold godt øje med bundende, de må ikke blive for mørke. Bundende skal køle af på en rist, inden skummet kommes på.

Sukker og vandet kommes nu i en gryde og koges op. Massen skal koge i ca. 2 min. For at opnå den helt rigtige temperatur, kan du bruge et sukkertermometer. Temperaturen skal være ca. 117 grader, jeg brugte ikke selv et sukkertermometer. Sukkermassen må ikke koge voldsomt, kun småkoge.

Æggehviderne piskes let, hvorefter sukkermassen tilsættes langsomt efter piskning. Når alt sukkeret er tilsat, piskes skummet stift, det tager ca. 15 min før skummet er stift.

Put så skummet i en sprøjtepose og sprøjt forsigtigt skummet ud på bundene. Derefter satte jeg flødebollerne i fryseren, men hold godt øje med dem. Jeg havde dem i fryseren i ca. ½ time.

Temperer chokoladen (jeg varmede chokoladen i et vandbad). Sørg for at chokoladen er afkølet, inden du overtrækker flødebollerne, ellers vil de falde sammen. Vend flødebollerne i chokoladen og sæt dem i køleskabet i ca. 30 min inden de kan nydes.

PYNT: Drys evt. kokosmel, hakkede mandler eller frysetørrede hindbær. Det er kun fantasien der sætter grænser.

 

FBPicMonkey Collage

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *