Kiksekage
Jeg er vild med kiksekage…
Jeg husker tydeligt, som barn, at min bedstemor ofte lavede kiksekage.
Derfor glædede jeg mig altid til at komme på besøg hos hende, for der blev der ofte serveret kiksekage:-).
Du skal bruge:
- 200 gram økologisk smør
- 450 g Økologisk 72% sukkerfri mørk chokolade
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 1 1/2 dl. økologisk sukrin melis
- 1 pakke glutenfrie Marie – kiks fra Semper
Sådan gør du:
Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt derefter smørret til kogepunktet, tag det af blusset og kom derefter chokoladen i og rør med en grydeske, til det er smeltet. Kom derefter sukrin melis (flormelis) og æggeblommer i og det hele røres til det er en ensartet masse.
Beklæd formen med bagepapir og start med at hælde lidt chokoladen i bunden. Derefter lægger du skiftevis marie kiks og chokolade, indtil der er 3 lag marie kiks, slut af med chokolade. Passer marie kiksene ikke i din bageform, knækkes de over i halve.
Læg bagepapir over den færdige kiksekage og sæt den til køl til dagen efter. Kiksekagen smager bedst, hvis den nydes kold.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!