Tips til afgiftning af kroppen

Mine bedste TIPS..

Her er mine bedste tips til, hvordan du kan hjælpe din krop med at afgifte.

Citron: Start dagen med at presse en citron ned i et glas vand, hver dag. Drik det inden du spiser morgenmad. Det sætter din fordøjelse igang, udrenser tungmetaller og andre giftstoffer.

Skyl munden i olie/kokusolie: Er en gammel ayurvedisk tradition, som Indere har brugt i mange år. Det går ud op at man tager 1 spsk olie i munden og Gurgler olien rundt i munden i ca. 10 min og spyt det derefter ud. Olien tiltrækker fedtopløslige giftstoffer, udrenser tungmetaller og bakterier, som ellers sidder fast på tungen. Det forbedrer mundhygiejnen, gør tænderne mere hvide.

Spis fibre hver dag: De suger gamle østrogener til sig også bliver de udskilt via afførring. Fibre giver også en rigtig god mætheds fornemmelse og sætter gang i fedtforbrændingen.

Sauna: Er en genial måde at udrense affaldsstoffer med. Faktisk er huden vores største udrensningsorgan, som, hvis den fungerer optimalt, er den vigtigste transportør af uønskede stoffer fra kroppens bindevæv, lymfe og kredsløb. Infrarød sauna kan hjælpe med at udskille ophobede tungmetaller og miljøgifte fra vævet.

Tørbørstning: Huden er kroppens største udrensningsorgan. Brug derfor hver dag en hamphandske eller en tør naturlig børste, sim er med til at aktivere og øge kredsløb, lymfe og hudens afgiftning. Samtidig fjernes døde hudceller, og væksten af nye celler stimuleres. Inden badet masserer du fra fødderne og opefter i rolige cirkler, op imod hjertet. Jeg er selv rigtig glad for denne børste til tørbørstning af kroppen.

Epsom salt: Det afgifter kroppen og er med til at give kroppen lidt ekstra magnesium, som giver en god søvn og er med til at afslapper dine muskler. Ta et bad i epsom salt, brug 2 krus salt, inden sengetid, i ca 20 min. Har du ikke et badekar brug da et fodbad. med 1 krus salt. Epsom salt kan evt. købes her.

Vekselbade: Stimulerer vores kredsløb og lymfesystem, og hjælper på den måde kroppen med at udskille affaldsstoffer. Afslut dit bad med at veksle mellem varmt vand og koldt vand et par gange og afslut med koldt vand.

Huden/sved: Hver dag skiller kroppen cirka 450 gram giftstoffer ud via sveden, men kun hvis de porer i huden, som giftstofferne skal passere igennem, er åbne. Hver dag dannes nye hudceller, gamle celler dør og der opstår nye, der skubber de gamle væk.

Træk vejret: Husk at trække vejret dybt ned i maven, derved får du mere energi ind kroppen og en bedre udrensning, samtidig vil kroppen lettere blive renset for affaldsstoffer.

Motion: Let motion, f.eks. gåture eller yoga, er også en god måde at sætte gang i udrensningen på. Stofskiftet, kredsløbet og den generelle udrensning bliver aktiveret, selv i de fjerneste kroge af kroppen.

OBS: undgå at bruge deodorant under dit detox forløb. Kroppen har brug for at udskille affaldsstoffer gennem sved. Tjek opskriften ud “lav din egen deodorant uden kemi”.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *