7 dages juicefaste

Hvorfor juice-faste?

 

Jeg går selv på en 7-10 dages juicefaste, et par gange om året. Jeg faster for at give min fordøjelse og krop ro. For at befri min krop for potentielt skadelige stoffer og forbedre mine udskillelsesorganernes funktion – dvs. lever, nyrer, lymfesystem, tarmsystem og hud.

Vores krop har hele tiden afgiftningsprocesser i gang. Det er nødvendigt, fordi vi til stadighed udsættes for giftstoffer, dvs. sundhedsskadelige kemikalier, tungmetaller, mikroorganismer og deres giftstoffer. Vores eget stofskifte producerer affaldsstoffer, som kroppen må udskille for at opretholde sundheden, og vi udsættes for mere eller mindre sundhedsskadelige stoffer fra luften, fra maden, fra drikkevarer, fra tandfyldninger, fra hårfarver og fra det tøj vi har på.

Afgiftning er kroppens naturlige proces, til at neutralisere toksiner, så de kan udskilles via vores udrensningsorganer. Som regel er det dog et skridt frem og et tilbage – for ligeså snart kroppen har elimineret ét toksin, kommer der ligeså hurtigt et nyt til. De organsystemer der typisk er involveret i afgiftning er lever, galdeblære, tarmsystem, lymfe, nyrer og hud.

Grundlæggende går en juicefaste ud på at reducere mængden af affaldsstoffer, så kroppen mere effektivt kan klare dem, der allerede er i systemet – samt tilføre de næringsstoffer kroppen mangler.

De fleste mennesker mangler dog så mange næringsstoffer, at det ikke er gavnligt at gå på en juicefaste. Så er kroppen lav på næringsstoffer, vil  jeg hellere anbefaler at du starter med at spise afgiftende grøntsager, som ikke belaster kroppen og som tilfører kroppen et væld af næringsstoffer. Når kroppen så er fyldt op med næringsstoffer, kan du påbegynde en fastekur.

Så min liste og grund til at gå på en juicefaste er lang. Jeg forbedrer mit helbred, mit immunforsvar og får mere klarhed i hjernen. Jeg får masser af energi, en renere/flottere hud og mere vitalitet. Jeg får masser af næringstoffer, og min krop får nemmere ved at afgifte, regenerere og min fordøjelse får en tiltrængt pause.


Fordele ved at juicefaste

 • Reducering af giftstoffer i kroppen.
 • Flottere hud og færrer rynker.
 • Reducering af væskeophobning i kroppen.
 • Bedre immunforsvar.
 • Masser af vitaminer og næring fra frugt og grønt.
 • Fordøjelsen får en pause og ro til at udrense.
 • Ro og afslapning.


Forberedelse til juicefaste:
Hvis du kommer fra en usund ernæring, vil jeg anbefale dig at starte med 10 dage, hvor du starter med at give kroppen en sund og nærende kost.

Kosten består af økologisk kød, fisk, fjerkræ, æg, masser af grøntsager, frugter, tørrede frugter, nødder, bælgfrugter og sunde olier. Du skal undgå – brød, ris, pasta, kartofter, sukker, koffein og nikotin.

Herefter er du klar til at starte på en 7 – 10 dages juice faste.

Sørg for at lave en god portion juice (eller smoothie) ad gangen og gem en portion i køleskabet. På den måde bliver du ikke ”overmandet” af sult, for du har altid god næring på køl.

Under selve juicefasten bør du udelukke kosttilskud og urter i pilleform. Men du kan sagtens drikke urteteer, tage probiotika, aloe vera og grønne super foods som spirulina og chlorella. Har du problemer med fordøjelsen kan du starte dagen med at tage et stort glas vand med en 1/2 citron i og lidt himalayasalt dagligt inden morgenmaden.

Sørg for at få rigeligt med hvile og ro på dine detox-dage. Hold gerne fri fra arbejde og fokuser på sig selv. Dyrk ikke hård motion, men gå gerne ture i den friske luft og dyrk yoga.

Efter de 7-10 dages faste skal du langsomt vende din krop til kost igen, det gør du ved at starte med lette salater, supper og frugt de første par dage.

Derefter kan du frit vælge at spise det du syntes gavner din krop, sind og sjæl mest. Det er selfølgelig ok ind i mellem at spise lige hvad du har lyst til, bare husk at din krop skal med på råd, i alt du vælger at udsætte dig selv og din krop for.


Sådan gør du:
Drik imellem 3 til 3,5 liter juice om dagen i 7-10 dage. Det svarer til 5-6 kg grøntsager pr dag. Og det er vigtiigt at drik ca 3-4 liter vand om dagen. Brug alle former for frugt (-bananer) og masser af grøntsager.

 

Du kan evt. se filmen Fat, Sick & Nearly Dead og blive inspireret.

 

 

Min egne erfaringer på min 10 dages juice faste.
De tre første dage kæmpede jeg allerede imod min hjerne, alle tankerne, lysten til MAD. Hvis tankerne tager over, kan jeg kun anbefale at gå i seng ;-). Så husk at være stolt, når du har klaret de 3 første dage.

Det er nemlig de 3 første dage er de værste, her kan man ha frygtelig hovedpine, kvalme, træthed og utilpashed, det er pga. udrensning, det er detoxing ( giftstoffer) der forlader kroppen og kommer ud af systemet. Man kan komme til at lugte af sved, ha dårlig ånde der er mange måder at komme af med giftstofferne på.

Jeg havde fantasier om mad og kæmpede imod cravings. Men som sagt er de efter de tre første dage de væste, derefter går alt ting som regel nemmere. Drik vand, vand og mere vand, det skylder toxinerne ud af kroppen. Drik gerne en liter hver morgen.

Det er også vigtigt at dyrke motion, eller bare gå nogle lange ture, sveden transporterer toxinerne/giftstofferne hurtigere ud af kroppen.

Det er også en god ide at børste kroppen inden du går i bad og afslutte med en kold skylle. Huden er vores største udrense organ. Det kan også være en ide at rense tarmen, ved at lave tarmskyldninger undervejs.


Her er mange muligheder for at hjælpe kroppen med at afgifte/udrense:

 • Kosten.
 • Infrarød sauna.
 • Tørbørstning af kroppen.
 • Veksel bade / kold skylle.
 • Motion.
 • Meditation.
 • Søvn.


HUSK: 
det er altid godt at konsultere din læge, inden du starter på nogen form for detox-udrensnings programmer.  Fortæl altid din læge hvis du har en sygdomstilstand eller om du tager nogen former for medicin.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *