10 måder at detoxe på

Detox står for detoxification, afgiftning af kroppen, hvor vi ønsker at komme af med ophobede affaldsstoffer i kroppen. Vi kan se selv gøre rigtig meget, for at mindske giftstoffer i vores liv.

1. Indre arbejde:
Detox/afgiftning kan ske på flere planer i vores liv og handler rigtig meget om det indre arbejde, som fylder op til 70%. Gammel vrede er bl.a. rigtig vigtigt at få ud af kroppen og det er vigtigt at vi får givet udtryk for vores følelser.

2. Stress-ro på nervesystemet:
Har der over en længere periode været stress i livet, er det vigtigt at starte med at få ro på nervesystemet. Det er vigtigt at nedbringe bekymringer og konstant tankeaktivitet, en rigtig god måde at gøre det på er via. meditation. Samtidig er det ekstra vigtigt, at vi tager os rigtig godt af os selv og vores indre barn:-).

3. Taknemmelighed:
Er der ikke så meget at være taknemmelig for, kan jeg virkelig anbefale at lave en taknemmeligheds dagbog. Hver aften inden sengetid skriver du 3 ting ned du er taknemmelig for. Er der ikke andet at være taknemmelig for end at du har en seng at sove i, så er det, det du skriver. Ofte viser det sig, at vores største gaver, er pakket ind i vores største kriser…

Detox af hjemmet:
4. Oprydning:
Trænger dit hjem til en detox? Ryd op i hjemmet, det giver fornyet energi. Fjern ting der er stablet oven på hinanden evt. ovenpå skabe og under senge. Hold orden i skuffer og skabe, rod trækker negativ energi. Tænk bare på et overfyldt loft og mærk hvad det gør ved dig.

5. Smid ud:
Smid gammelt tøj ud, der er for stort eller for småt, er i stykker eller som ikke har været i brug i de sidste 3 mdr. Smid gamle bøtter ud på badeværelset, som næsten er tomme, ryd ud i kemisk make up, creme og sæbe. Kan du ikke tyde etiketten på produktet, så smid det ud.

6. Køkken:
Plastik køkkenredskaber og opbevaringsbokse, kan indeholde hormonforstyrrende stoffer, som kaldes BPA – Bisphenol A.
Det er vigtigt at vi ikke udsættes for BPA, da BPA er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Jeg undgår selv BPA i børnenes madkasser, drikkedunke og mine opbevaringsbokse,  jeg bruger ofte selv glas som opbevaring. Jeg kan helt klart anbefale Sistema produkter, som er fri for BPA.

7. Rengøringsmidler
Kemiske rengøringsmidler bør også udskiftes med miljøvenlige rengøringsmidler. Sonett er et firma, som laver naturlige rengøringsmidler i en meget høj kvalitet, så dette firma kan jeg klart anbefale.

8. Levende lys:
Starinlys og fyrfadslys fylder hjemmet med nanopartikler, giver et dårligt indeklima og er sundhedsskadelige. Nanopartikler kan trænge ind i organismen gennem lunger, mave og tarm. Brug derfor evt. bivokslys eller LED- starinlys.

9. Kosten/urter:
Tilbage til kosten, det er vigtigt at spise overvejende økologiske fødevarer, da pesticider indholdet er mindre, end i de konventionelle fødevarer. Økologi er også godt for miljø, natur og dyrevelfærd.

10. Kosttilskur/kurbadsteknikker:
Vi kan også detoxe kroppen med forskellige udrensende urter, som feks. marietidsel, artiskok og mælkebøtte. Der kan også anvendes friske urter, som er kredsløbsstimulerende som f.eks. cayenne, ingefær og hvidløg. Løg og hvidløg indeholder forbindelser, som hjælper med at føre tungmetaller ud af kroppen. Udrensning af vores tarmsystem, lever og nyrer er vigtig og der kan bruges kosttilskud og gamle kurbadteknikker.
Kurbadsteknikkerne kan du læse mere om under tips til udrensning af kroppen.

 

Giftstoffer kan komme fra:

 • Bilos
 • Miljø
 • Drikkevand
 • Kosmetik
 • Rengøringsmidler
 • Tungmetaller fra fisk
 • Plastik-emballage
 • Transfedt
 • Uøkologisk grønt og kød
 • Stress
 • Møbler

10 måder at DETOXE på

10 måder at detoxe på.

Detox betyder rigtig meget for mig..

Læs mere

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *