Afgiftning af metaller i kroppen.

 

Et metal er et grundstof og forsvinder derfor ikke, de nedbrydes ikke, men flytter sig rundt i biosfæren.

Metallernes funktion er typisk at stabilisere et protein, så det folder sig i den rette struktur. Metalforgiftninger øger oxidativ stress og oxidative skader i kroppen.

Visse metaller har ingen kendt gavnlig funktion i kroppen, men kan til gengæld forstyrre biokemien. Overeksponering kan medføre forgiftning eller udvikling af immunreaktioner, også når det som udgangspunkt er et ”godt” grundstof, som zink eller kobolt.

Der findes ENORMT meget information omkring følgerne af metalforgiftning og de peger mod, at der er en stor sandsynlighed for, at metalforgiftninger udgør en del af forklaringen på menneskets helbreds problemer.

Data er ofte samlet omkring metalforgiftninger i vandmiljøet, omkring hvilken betydning det har for de forskellig fiskearter. Forurening af floder og farvande, som kan forvolde problemer med fertiliteten, vækst og en dårlig sundhedsværdi for fisk der lever i disse floder. Giftige metaller kan også påvirke dannelsen af knogler og tænder.

Opsamling gennem fødevarer gør mennesket meget udsat for de globale miljøbelastninger med metaller, som finder deres vej igennem os, gennem dyr og fisk i kosten.

 

Uønskede giftige metaller: 


Tungmetaller: 
Cadium, kviksølv og bly.


Andre:
 Almuminium er ikke et tungmetal, men det er giftigt. Halvmetaller: Arsen.

Tungmetaller har en tendens til at ophobe sig i hjernen, binyrerne, lever, immunsystemet og i andre væv i kroppen. Hvor der kan ses alvorlige forstyrrelser i normalfunktionen


De essentielle ønskede
: Krom, jern, kobolt, zink, kobber, nikkel, mangan og molybdæn.


Andre: 
Magnesium, calcium, lithium, natrium, kalium, og vanadium. Halvmetaller: Silicium og selen.


Neutrale:
 Sølv, guld, palladium og platin.

 

Forgiftning kan b.la ske ved:

 • Indhalation (indånding).
 • Oralt (indtagelse gennem munden).
 • Optagelse igennem huden.

Ønskes der en påvisning af immunreaktioner på metaller, kan det ske ved en MELISA-analyse af en blodprøve. Men blodprøven skal dog frem til et laboratorie og analyseres inden for 48 timer. Det nærmeste laboratorie dra Danmark er London eller Neuss i Tyskland.


Giftige metaller:


Kviksølv
 – findes bl.a. i amalgamtandfyldninger, konserveringsmidler i b.la vacciner, termometre, lysstofrør, spare pærer, industrielle udslip i miljøet og fisk. Kviksølv bliver deponeret i hjernen, påvirker især nervesystemet, lungerne lever, nyrer reproduktion og fordøjelsen. Symptomer: Træthed, hovedpine, søvnløshed, indlæringsbesvær, højt blodtryk, koncentrations besvær, svækket hukommelse, forvirring og nedsat immunforsvar. Ja listen på symptomer på Kviksølvforgiftning er rigtig lang.


Cadmium – 
findes bl.a. i sprøjtemaling, drikkevand, tobaksrøg, industriudslip, biludstødningbatterier, hjælpestof i PVC, kunstgødning og i belægninger på jern. Kunstgødning og pesticider er største kilde til Cadmium. Er der et Zink mangel i kroppen, optages cadmium da zink od cadmium har lignende kemiske egenskaber. Cadmium ophobes især i lever, lunger, nyrer og knogler. Symptomer: Træthed, koncentrationsbesvær, højt blodtryk, tab af lugtesans, tør hud, binyre problemer.


Bly – 
findes i maling, forurenet jord, bilos, drikkevand, vandrør, fyrværkeri, krystalglas og keramik. Bly, påvirker nervesystemet, blod, nyrer, fordøjelseskanalen og reproduktion. Bly, deponeres blandt andet i knoglevæv. Når knoglenedbrydningen accelereres, enten naturligt pga. alder eller af andre årsager, frigives knoglebly. De forhøjede værdier af bly i blodet kan medføre blodtryksstigning og øget risiko for hjertekarsygdom. Symptomer: Hovedpine, træthed, søvnløshed, kvalme, højt blodtryk, hyperaktivitet, indlæringsproblemer, lammelser, ledsmerter, depression, intelligensnedsættelse og anæmi.


Aluminium – 
findes i drikkevand, aluminiumskøkkengrej, føden, emballage, forarbejdet fødevarer, tilsætningsstoffer tobak, cannabis tobaksrøg. Af belastningsveje kan nævnes svejserøg arbejde indenfor metal, medicinal og fødevareindustrien. Aluminiumssalte anvendes desuden til syreneutraliserende lægemidler. Den svedhæmmende effekt anvendes i deodoranter.
Aluminium påvirker især nervesystemet, immunsystem, knogler, lever og de røde blodlegemer. Symptomer: Svækket hjerne funktion, demens og adfærdsforstyrrelser. Samt sygdommen Alzheimers.


Arsen
– er i drikkevand, seafood, lim, metalindustri, cigaretrøg, og forurenet vin. Arsen påvirker, nervesystemet, blod, fordøjelsen, og huden.


Kobber:
 Der ledes store mængder af kobber ud i miljøet, på grund af industriel landbrugsproduktion, derfor er kobber det ”nye” navn på listen over problematiske metaller.

Det er muligt at tage blodprøver og måle akutte belastninger, men målingen skal fortages indenfor 24 timer da de akutte belastninger, hurtigt bliver fjernet fra blodet, via enten deponering eller og ved at kroppen afgifter dem. Så det er ikke en vej at gå for den almindelige klient, men til at undersøge akutte belastninger er det en god metode.

En del metal belastning udskilles via. galden til tarmindholdet og ud med afføringen. En anden del udskilles via nyrerne og kan således påvises i urinen.

En god måde at afgifte metaller, er igennem sved. Både arsen, cadmium, bly og kviksølv kan findes i forhøjede niveauer i sved efter sauna eller langvarig sport.


1 trin – 
Afgiftning af metaller: Stop/reducer tilførslen af giftige metaller.

 • Stop rygning
 • Overforbrug af alcohol
 • Unødvenlig medicin
 • Forurenet drikkevand
 • Sodavand
 • Junkfood
 • Friture stegt mad
 • Fjernelse af amalgam fyldninger i tænderne


2 trin – Udrensning af metaller:
 Kostomlægning.

 • SPIS VARIERET
 • Spis hele fødevarer
 • Spis økologisk
 • Masser af grøntsager, svovlholdige grøntsager (kål, løg, porrer, hvidløg)
 • Frugt
 • Fibre
 • Æg
 • Moderate mængder af økologisk kød
 • Gode fedtstoffer
 • Masser af vand
 • Motion er med til at øge udskillelsen af metaller, de frigøres til blodet og kan derefter udskilles af kroppen


OBS: 
Vær opmærksom på hørfrø som fibre, da de har et højt indhold af Cadmium. Læs evt. om hørfrø HER

 

Tips til afgiftning igennem huden:

 • Tørbørstning af kroppen
 • Sauna
 • Infrarød sauna
 • Vekselbade
 • Levament
 • Motion
 • Åndedrætsøvelser
 • Lymfedrænage

 

Kosttilskud:
Tang og mikroalger, som chlorella og spirulina binder metaller og kan på den måde, tager uønskede metaller ud af kroppen.

Da tang og mikroalgers evne til at binde metaller også betyder, at de vil binde metaller fra havvandet og bassiner og andet de er i kontakt med under dyrkning, er det vigtigt at sørge for at vælge velrenommerede produkter, med en god kvalitets kontrol.

Et tilskud af Selen, kan øge udskillelsen hos kviksølvbelastede mennesker. Calcium tilskud hæmmer udskillelsen af kviksølv, vent derfor med at give calcium tilskud før metalafgiftningen har været i gang i 6 mdr.

Metalforgiftninger øger oxidativ stress og oxidative skader i kroppen, og C-vitamin er derfor vigtig i tilskudsprogrammet.

 • En god multivitamin pille
 • Chlorella
 • Fibre
 • C-vitamin
 • Zink/selen
 • NAC
 • B6
 • Alfa – liponsyre
 • Isopati er også en mulighed

Ved en afgiftning af metaller i kroppen, kan de mest følsomme mennesker have problemer med de stigende mængder metal i blodet, der vil komme undervejs i afgiftningen. Der kan C-vitamin og sauna, være en hjælp.

Det er vigtigt at mærke efter, og følge sit eget tempo i afgiftningen og forholde sig til kroppens egne reaktioner på behandlingen. Det kan tage rigtig lang tid at slippe gamle metaller, som har været indbygget i kroppen måske helt tilbage fra barndommen

HUSK: Altid at søge professionel vejledning, hvis du ønsker at få foretaget en udrensning af metaller. Denne side er ment, som inspiration, til hvad der kan gøres for at minimere metalbelastning og på naturlig måde hjælpe kroppen af med ophobede metaller.

 

 

Metaller

Et metal er et grundstof og forsvinder derfor ikke, de nedbrydes ikke, men flytter sig rundt i biosfæren.  Læs mere

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *