Her i huset er vi allesammen vilde med pizza.

Men jeg har haft nogle udfordringer med at finde frem til en glutenfri pizzabund der bliver sprød. Jeg syntes ofte at en glutenfri bund, bliver for blød og dermed virker ubagt.

Nu er jeg endelig fundet frem til en helt fantastisk pizzabund, som vi alle sammen syntes smager godt.

2 pizzabunde.

Dette skal du bruge:

2 tsk. kokus sukker

1 ½ tsk salt

30 g gær

½ dl. olivenolie

4 dl fingervarmt vand

350 g Ren kost´s Glutenfri friskmalede melblanding

 

Sådan gør du:

Først blander du kokussukker, salt, gær og olivenolie, derefter det lunkne vand og til sidst puttes melet i lidt efter lidt. Dejen skal røres rigtig godt sammen i 3-4 min.

Deles dejen ud i 2 portioner, beklæd pizza stenen med bagepapir og rul dejen ud til runde, meget tynde pizzabunde, brug også bagepapir under kagerullen, når du ruller pizza dejen ud. Dejen vil trækkes sig lidt sammen når den bliver bagt.

Prik bundene med en gaffel, og laden bundene hæve i 20 min et lunt sted.

Forbag en pizzabund af gangen ved 200 g. i 10 min, og vend derefter pizzaen om i ovnen og gi den 10 min mere, indtil den tager let farve, lad bunden køle af på en rist. Forbag derefter den anden pizzabund på samme måde.Men hold øje med pizzabunden.

Derefter sættes ovnen på 200 grader og der puttes fyld på pizzaen efter ønske.

Sæt pizzastene ned i bunden af ovnen og bag pizzaen til osten er smeltet og kanten er pæn gylden brun. Det er meget vigtigt at holde øje med tiden, så pizzaen ikke bliver brændt. Ca. 10 min.

Der et utal af muligheder hvad der kan kommes på pizzaen, jeg har skrevet et par forslag ned.

Fyld:
Jeg bruger næsten altid urtekrams, mosede tomater på en glasflaske, til bunden af pizzaen.  Jeg bruger ofte selv kylling, hanegal pølser, porrer, forårsløg, kalkunbacon, parmaskinke, pepperoni, og gede ost og tomatsovs, eller hele tomater, som dækker hele pizzabunden. Kylling, pølser og bacon bliver altid forstegt på panden.

Fyld:
Eller også steger jeg ofte noget oksekød først, med løg og hvidløj samt organo, salt og mosede tomater fra urtekram i ½ time. Mosede tomater fra urtekrams smøres på pizzabunden, oksekødet, porrer, forårsløg, kalkunbacon i tern, gedeost som topping.

Fyld:
Ønsker du oksekød på pizzaen er denne opskrift også god. Hjemmelavet tomatsovs, oksekød forstegt i en gryde, frisk mozzarella ost i små stykker fordelt på pizzaen, friske champion, rå løg, parmaskinke, friske tomater, friskpresset hvidløg bages og dekoreres derefter med frisk rucola og dyppes med olivenolie

Tomatsovs:
Du kan også prøve Jamie Olivers meget nemme hjemmelavede tomatsovs. Svits et pa fintsnittede hvidløjsfed på panden i olivenolie, evt. med lidt finthakket chilipeber. Når det har fået lidt farve, rives lidt basilikum blade i små stykker og puttes på panden sammen med et par dåser flåede tomater. Smag til med salt og peber.

 

 

 

Please follow and like us: